Μια εισβολή iPhone από την ομάδα NSO

Οι εισβολές, που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, είχαν στόχο Αμερικανούς αξιωματούχους που εδρεύουν στην Ουγκάντα ​​ή εργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, ανέφερε το Reuters . Αυτές οι εισβολές αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο hack που είναι γνωστό σε Αμερικανούς αξιωματούχους που χρησιμοποιούν τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την NSO.

Ο Όμιλος NSO απάντησε σε αυτήν την ανακοίνωση. "Εάν η έρευνά μας δείξει ότι αυτές οι ενέργειες όντως έγιναν με τα εργαλεία της NSO, ο λογαριασμός του πελάτη που επηρεάζεται θα τερματιστεί οριστικά και θα ληφθούν νομικά μέτρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ομίλου. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε αρμόδια κρατική αρχή και θα παρουσιάσει οποιαδήποτε πληροφορία έχει» .

Η NSO ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι πουλά τα προϊόντα της μόνο σε πελάτες επιβολής του νόμου και υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης για να τους βοηθήσει να παρακολουθούν απειλές για την ασφάλεια και ότι δεν εμπλέκεται άμεσα σε καμία επιχείρηση παρακολούθησης.

Όσον αφορά την Apple, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε καταθέσει καταγγελία κατά της NSO Group. Την κατηγορεί ότι είναι υπεύθυνη για κατασκοπεία χρηστών με iPhone χρησιμοποιώντας το εργαλείο του Pegasus. Η Apple είπε επίσης ότι θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς έρευνας και υπεράσπισης της κυβερνοεπιτήρησης.