Οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες μόνο με σύνδεσμο App Store

Αυτό το σύστημα μπορεί να είναι ενδιαφέρον για τη διανομή εφαρμογών στο App Store που δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες για όλους. Έτσι, ο προγραμματιστής μπορεί να δημιουργήσει έναν σύνδεσμο που θα δώσει σε διάφορα άτομα και να τον ανοίξουν για να κατεβάσουν την εφαρμογή από το App Store. Κανείς άλλος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση, καθώς ο σύνδεσμος είναι η μόνη πύλη. Η εφαρμογή δεν εμφανίζεται όταν κάνετε αναζήτηση, όπως δεν εμφανίζεται και στις προτάσεις. Είναι ακόμη λιγότερο τονισμένη στην κεντρική σελίδα.

Σύμφωνα με την Apple, εφαρμογές που απευθύνονται σε συγκεκριμένους οργανισμούς, ειδικές εκδηλώσεις, ερευνητικές μελέτες ή εργαλεία και πόροι πωλήσεων εργαζομένων είναι καλοί υποψήφιοι για τη μη εισηγμένη διανομή.

Οι μη καταχωρημένες εφαρμογές υποστηρίζονται σε όλες τις χώρες όπου είναι διαθέσιμο το App Store. Επιπλέον, δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο προνόμιο, υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τις άλλες αιτήσεις και η επαλήθευση είναι πανομοιότυπη.

Οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν αίτηση τόσο για νέες όσο και για υπάρχουσες εφαρμογές. Εάν το αίτημα εγκριθεί, η μέθοδος διανομής της εφαρμογής θα αλλάξει σε "Μη καταχωρισμένη εφαρμογή" και θα ισχύει για όλες τις μελλοντικές ενημερώσεις. Εάν η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο App Store, η τρέχουσα σύνδεσή της θα παραμείνει η ίδια. Η Apple προσθέτει ότι οι μη καταχωρημένες εφαρμογές πρέπει να είναι τελικές και όχι beta. Για αυτό, υπάρχει το TestFlight.