Τέλος των ενημερώσεων για το iOS 14

Αρχικά, η Apple άφησε την επιλογή στους χρήστες που μπορούσαν να παραμείνουν στο iOS 14 και να συνεχίσουν να έχουν ενημερώσεις ασφαλείας, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αναβάθμιση σε iOS 15. Αλλά αυτό το σενάριο δεν είναι πλέον ενεργό. Η Apple επιβεβαιώνει στην Ars Technica ότι δεν υπάρχει άλλη συνέχεια με το iOS 14 και ότι οι ενημερώσεις ασφαλείας θα ενσωματωθούν μόνο στο iOS 15. Υπάρχει τουλάχιστον ένα θετικό σημείο με όλα τα iPhone και iPad που υποστηρίζουν το iOS 14 είναι κατάλληλα και για iOS 15.

Η Apple διευκρινίζει ότι είχε σχεδιάσει από την αρχή ότι οι ενημερώσεις ασφαλείας με το iOS 14 ήταν προσωρινές. Το συγκρότημα δεν είχε μπει στον κόπο να το πει δημόσια μέχρι τώρα. Αυτή η συμπεριφορά είναι σε κάθε περίπτωση διαφορετική από εκείνη με τους Mac όπου η Apple προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για τα τρία πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα (macOS Monterey, macOS Big Sur και macOS Catalina σε αυτήν την περίπτωση).

Η τελευταία ενημέρωση του iOS 14 είναι το iOS 14.8.1, το οποίο κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου . Αυτή η έκδοση δεν ήταν διαθέσιμη για λήψη για μικρό χρονικό διάστημα, εξ ου και η μετάβαση τώρα στο iOS 15. Η μόνη έκδοση που μπορεί να εγκατασταθεί είναι το iOS 15.2.1 .

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Apple, το iOS 15 είναι εγκατεστημένο στο 63% των iPhone και στο 49% των iPad . Αυτό είναι μειωμένο σε σύγκριση με το iOS 14 λίγο πολύ την ίδια στιγμή ένα χρόνο νωρίτερα.