Apple Music, δεύτερη υπηρεσία ροής μουσικής

Το Spotify έχει μερίδιο αγοράς 31% σύμφωνα με την εταιρεία, όπου η Apple έχει 15%. Δεδομένου ότι υπάρχουν 523,9 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν σε όλο τον κόσμο, αν συγκεντρώσουμε όλες τις υπηρεσίες, τότε η Apple Music θα είχε 78,6 εκατομμύρια. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Apple χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 2019 όταν η υπηρεσία είχε 60 εκατομμύρια συνδρομητές .

Όσον αφορά το Spotify, η υπηρεσία μπορεί κάλλιστα να είναι σε μεγάλο βαθμό πρώτη, αλλά χάνει λίγο έδαφος. Το μερίδιό της ήταν 34% το 2019, 33% το 2020 και 31% το 2021. Αυτό εξηγείται και από τις άλλες πλατφόρμες που καταφέρνουν να προσελκύσουν πολύ κόσμο. Αλλά το Spotify έχει τέτοιο προβάδισμα που δεν έχει τίποτα να ανησυχεί.

Από την πλευρά της, η Amazon Music βρίσκεται στην τρίτη θέση και αρκετά κοντά στην Apple Music και τελικά με μερίδιο αγοράς στο 13%. Βρίσκουμε την υπηρεσία Tencent Music σε ισότιμη βάση. Ακολουθεί το YouTube Music με 8%, το NetEase με 6%, το Deezer με 2%, το Yandex με επίσης 2% και όλα τα άλλα με 10%.

Όσον αφορά το YouTube Music, η υπηρεσία μπόρεσε να αυξήσει τη βάση των συνδρομητών της κατά 50% μέσα σε ένα χρόνο. Η Amazon Music γνώρισε επίσης επιτυχία με αύξηση 25% από έτος σε έτος.