Όπως μπορείτε να φανταστείτε, στην
Apple δεν αρέσουν καθόλου τα πλαστά προϊόντα, γι' αυτό ο κατασκευαστής αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Mercado Libre για να τα κυνηγήσει. Η Mercado Libre είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές στη Λατινική Αμερική.

Η Apple δεν ανέχεται πλέον πλαστά προϊόντα

Σε ένα email που εστάλη στους πωλητές της, η Mercado Libre ανακοινώνει ότι θα τεθούν αυστηρές αποφάσεις για όσους πωλούν πλαστά προϊόντα της Apple. Θα μπορούσε να είναι ψεύτικα AirPods, φορτιστής Apple ή κάτι άλλο.

Ποια θα είναι τα μέτρα; Ο διαδικτυακός έμπορος θα αφαιρέσει όλες τις καταχωρίσεις από πωλητές που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και που σχετίζονται με ένα προϊόν της Apple. Επίσης, οι πωλητές δεν θα μπορούν πλέον να πουλούν προϊόντα της Apple. Επομένως, τους δίνεται η οδηγία να ελέγχουν τις διαφημίσεις τους για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι εντάξει. Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από τις 22 Φεβρουαρίου.

Αποδεικνύεται ότι η Apple έχει το δικό της χώρο λιανικής στο Mercado Libre. Είναι λοιπόν ένας τρόπος για να αφαιρέσετε όλες τις ψεύτικες διαφημίσεις και να ανακατευθύνετε τους πελάτες στο επίσημο κατάστημα. Φυσικά, οι τιμές θα είναι αυτές της Apple και όχι χαμηλές όπως τα προϊόντα απομίμησης.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό το είδος συνεργασίας μεταξύ της Apple και των διαδικτυακών εμπόρων λιανικής θα γίνει πραγματικότητα σε περισσότερες χώρες για να τεθεί τέλος στα πλαστά προϊόντα της μάρκας.