Το άσχημο σφάλμα του Safari με το ιστορικό έχει πλέον διορθωθεί

Αυτή η επιδιόρθωση δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη αφού ημέρες τώρα, αναφέραμε ότι η Apple άλλαξε τον κώδικα για το WebKit, τη μηχανή απόδοσης του Safari, στο GitHub για να συμπεριλάβει έναν τρόπο να εμποδίζει τους ιστότοπους να συλλέγουν το ιστορικό περιήγησής σας. Είναι πλέον διαθέσιμο με την υποψήφια έκδοση iOS 15.3 και macOS 12.2 που αφορά προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές. Η τελική έκδοση για όλους θα πρέπει λογικά να φτάσει την επόμενη εβδομάδα.

Με το σφάλμα αυτό, οποιοσδήποτε ιστότοπος που χρησιμοποιεί IndexedDB μπορεί να γνωρίζει τα ονόματα άλλων βάσεων δεδομένων IndexedDB που έχουν δημιουργηθεί από άλλους ιστότοπους στο Safari. Αυτός είναι ένας τρόπος για να γνωρίζετε το πρόσφατο ιστορικό περιήγησης του χρήστη. Οι ιστότοποι θα πρέπει κανονικά να έχουν πρόσβαση μόνο στη δική τους βάση δεδομένων. Το πρόβλημα στην πραγματικότητα προχωρά περαιτέρω, καθώς ορισμένες βάσεις δεδομένων έχουν συγκεκριμένα αναγνωριστικά και όχι αναγνωριστικά που δημιουργούνται τυχαία. Αυτή είναι ιδιαίτερα η περίπτωση της Google, η οποία επιλέγει το μοναδικό αναγνωριστικό κάθε χρήστη ως όνομα. Αυτό το αναγνωριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έχει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του χρήστη.

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι η Apple πήρε το χρόνο της για να διορθώσει αυτό το σφάλμα. Πράγματι, αυτό αποκαλύφθηκε δημόσια την περασμένη εβδομάδα , αλλά οι ερευνητές το ανέφεραν ιδιωτικά στην Apple τον περασμένο Νοέμβριο. Η Apple αντέδρασε μόνο τις τελευταίες ημέρες επειδή υπήρξαν αρκετά άρθρα που ασχολούνται με το θέμα.