Πώς να ορίσετε γονικό ελέγχο σε συσκευή iOS

0


Σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα των παιδιών καθώς έχουν δωρεάν πρόσβαση στον διαδικτυακό κόσμο. Πολλοί γονείς ανησυχούν για τον αρνητικό αντίκτυπο του κόσμου του Διαδικτύου και αναζητούν πάντα την καλύτερη λύση για να εξασφαλίσουν μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης για τα παιδιά τους.

Ίσως σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίο μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στις συσκευές του παιδιού σας, αλλά κάνετε λάθος. Με τη βοήθεια του γονικού ελέγχου σε συσκευές iOS, μπορείτε εύκολα να περιορίσετε την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τι είναι ο γονικός έλεγχος;

Ο γονικός έλεγχος είναι μια ειδική λειτουργία που επιτρέπει στον κηδεμόνα ή στους ηλικιωμένους να περιορίζουν τις ενέργειες στη συσκευή iOS. Το καλύτερο με αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε πολύπλοκες τεχνικές δεξιότητες. Με κάποιες βασικές γνώσεις λειτουργίας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον γονικό έλεγχο σε οποιαδήποτε συσκευή iOS .

Θα κοστίσει χρήματα;

Ίσως νομίζετε ότι η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων γονικού ελέγχου σε οποιοδήποτε smartphone ή Tabet θα σας κοστίσει ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί εάν βασίζεστε σε μια συσκευή iOS. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα σε λιγότερο από 5 λεπτά και να παρέχετε ένα ασφαλές διαδικτυακό μέσο για το είδος σας.

Βήματα για τη ρύθμιση του γονικού ελέγχου

Στη συσκευή σας iOS, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το "χρόνο οθόνης για την οικογένεια". Όσοι είναι νέοι στη διαδικασία ρύθμισης γονικού ελέγχου δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Θα συζητήσουμε τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο από την αρχή.

Πρόσβαση στον χρόνο οθόνης

Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS και αναζητήστε την επιλογή με το όνομα «Χρόνος στην οθόνη». Αγγίξτε το για να το ενεργοποιήσετε και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις λειτουργίες του χρόνου οθόνης. Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά θα ήταν σοφό να το κάνετε, καθώς θα έχετε μια αξιοπρεπή ιδέα για τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του γονικού ελέγχου.

Μπαίνοντας στις λεπτομέρειες

Αφού ενεργοποιήσετε τον χρόνο οθόνης, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή "αυτό είναι το τηλέφωνο του παιδιού μου". Η στιγμή που προσθέτετε ετικέτα στο τηλέφωνο για το παιδί σας είναι η στιγμή που μπορείτε να αποκτήσετε τις βασικές λειτουργίες για να περιορίσετε τις δραστηριότητες. Ενώ το κάνετε αυτό, ελέγξτε αν μπορείτε να εγκαταστήσετε VPN στο iOS. Εάν όχι, κάντε λίγη έρευνα στο διαδίκτυο και επιλέξτε έναν πάροχο υπηρεσιών VPN υψηλής ποιότητας για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο τηλέφωνο του παιδιού σας. Η ύπαρξη ενός VPN θα προστατεύσει τα δεδομένα του παιδιού σας από ανεπιθύμητα άτομα και θα κρύψει την IP της χρησιμοποιούμενης συσκευής . Χάρη σε αυτό, τα δεδομένα του παιδιού σας θα προστατεύονται και οι πιθανές απειλές θα εξαλειφθούν.

Διαμόρφωση των ωρών

Αφού επισημάνετε τη συσκευή iOS για το παιδί σας, πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή "χρόνος διακοπής λειτουργίας". Από εκεί, μπορείτε να περιορίσετε τις ώρες και τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιορίσετε ορισμένες από τις εφαρμογές και να κάνετε το τηλέφωνο πιο ασφαλές. Εάν θέλετε, μπορείτε να ορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι δυνατή η πρόσβαση στις εφαρμογές. Ο περιορισμός της χρήσης εφαρμογών με τέτοιες επιλογές κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τους γονείς.

Αγορά και λήψεις

Με μερικά πατήματα, μπορείτε επίσης να περιορίσετε την αγορά και τις λήψεις. Πολλές φορές, οι γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους έχουν κατεβάσει κατά λάθος περιττές εφαρμογές από το κατάστημα και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Για να αποτρέψετε τέτοια περιστατικά, πρέπει να μεταβείτε στις επιλογές περιεχομένων και περιορισμών απορρήτου και να ενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες. Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε πρόσθετες λειτουργίες ασφαλείας που θα ζητούν την άδειά σας πριν από κάθε αγορά.

Προσδιορίστε τους ιστότοπους

Κάποιοι από τους γονείς ανησυχούν για τις ενέργειες του παιδιού τους καθώς το διαδίκτυο είναι γεμάτο ευαίσθητες πληροφορίες. Για να αποφύγετε κρίσιμες φάσεις, μπορείτε να καταγράψετε τους ιστότοπους στη συσκευή σας iOS στους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση το παιδί σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε αυτήν τη ρύθμιση μεταβαίνοντας στις επιλογές περιεχομένου web που είναι διαθέσιμες στο μενού ρυθμίσεων. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτή είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, αλλά αν τη δοκιμάσετε μία φορά, θα συνειδητοποιήσετε ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !