Η Apple κατάφερε να πουλήσει 40 εκατομμύρια iPhone 13 κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, με τα Χριστούγεννα ακόμη στη μέση, σύμφωνα με τον αναλυτή του Wedbush, Daniel Ives. Η απόδοση είναι αξιέπαινη όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχει έλλειψη των εξαρτημάτων.

Πολλά iPhone 13 πωλήθηκαν μέχρι το τέλος του 2021

Σε σημείωμα του, ο αναλυτής αναφέρει ότι η ζήτηση για το iPhone 13 ήταν σημαντική κατά την περίοδο των εορτών και συνεχίζει να είναι στις αρχές του 2022. Αποδεικνύεται ότι η ζήτηση έχει ξεπεράσει την προσφορά κατά τον μήνα Δεκέμβριο. Όμως οι υπεργολάβοι καταφέρνουν σταδιακά να βελτιωθούν, γεγονός που καθιστά δυνατό να έχουμε σωστούς χρόνους παράδοσης .

Η Κίνα υπήρξε πηγή ανωτέρας βίας για την Apple τους τελευταίους 12 μήνες και μια βασική περιοχή για τις πωλήσεις του iPhone, ειδικά όσον αφορά το αυξανόμενο μερίδιο αγοράς λόγω του «πολυετούς υπερκύκλου» που προσφέρει η εταιρεία. «iPhone 12 και iPhone 13 .

Την ίδια στιγμή, περίπου 230 εκατομμύρια από τους 975 εκατομμύρια χρήστες iPhone στον κόσμο δεν έχουν αναβαθμίσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν πολλά από αυτά θα αλλάξουν μοντέλο το 2022, ειδικά με το iPhone 14.

Ο Daniel Ives αναφέρει επίσης υπηρεσίες με την Apple Music, το  iCloud, Apple TV + και Apple Fitness + σύμφωνα με τον ίδιο, το σύνολο τους αξίζει πλέον το ισοδύναμο του 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Ολοκληρώνει τη σημείωσή του σημειώνοντας ότι η Apple θα ξεπεράσει το όριο της κεφαλαιοποίησης των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.