Καλύτερο ζουμ και περισκοπικός φακός για το iPhone 15 Pro

Με ένα σύστημα περισκοπίου, το φως που εισέρχεται στον τηλεφακό στο πίσω μέρος του iPhone θα αντανακλάται από έναν κεκλιμένο καθρέφτη προς τον αισθητήρα εικόνας της κάμερας. Η αλλαγή στην κατεύθυνση του φωτός θα επέτρεπε στην Apple να τοποθετήσει έναν μακρύτερο τηλεφακό στο iPhone, ο οποίος θα επέτρεπε στους χρήστες να μεγεθύνουν περισσότερο χωρίς να θολώνουν την εικόνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για φακό περισκοπίου για τα μελλοντικά iPhone. Αυτή η φήμη έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές του 2020. Ο Ming-Chi Kuo αρχικά πρότεινε ότι η διαθεσιμότητα θα ερχόταν με το iPhone 14 Pro . Αλλά η γενικά ο πεπειραμένος αναλυτής άλλαξε πρόσφατα τη δήλωσή του για να μιλήσει για διαθεσιμότητα με το iPhone 15 Pro το 2023.

Για τις πληροφορίες, το iPhone 13 Pro προσφέρει οπτικό ζουμ x3. Επομένως, η μετάβαση σε οπτικό ζουμ x10 στο iPhone 15 Pro είναι ένα σημαντικό κέρδος. Είναι καλό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Apple θα μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό. Αρκετοί κατασκευαστές smartphone Android προσφέρουν ήδη φακό περισκοπίου (συγκεκριμένα το Samsung Galaxy S21 Ultra και το Huawei P40 Pro +), όπως ακριβώς προσφέρουν καλύτερο οπτικό ζουμ από αυτό που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Apple.