Υπάρχει εδώ και χρόνια μια έκδοση για iPhone της εφαρμογής WhatsApp, αλλά όχι μια έκδοση και για τα iPad. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον με βάση μια δήλωση του προϊσταμένου των μηνυμάτων Will Cathcart κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο
The Verge .

Μια εφαρμογή WhatsApp φαίνεται να ετοιμάζεται

«Οι άνθρωποι ήθελαν μια εφαρμογή για iPad εδώ και πολύ καιρό », παραδέχεται το αφεντικό του WhatsApp. «Θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε », πρόσθεσε. Δεν λέει αν μια τέτοια εφαρμογή θα δει το φως της δημοσιότητας, αλλά δεν κλείνει την πόρτα στο θέμα, κάτι που είναι καλό νέο για τους χρήστες με tablet της Apple.

"Έχουμε κάνει πολλή δουλειά στην τεχνολογία υποστήριξης πολλών συσκευών ", δήλωσε ο Will Cathcart. Ο υπεύθυνος αναφέρεται εδώ στην ανάπτυξη υποστήριξης πολλών συσκευών για το WhatsApp . «Εάν έχω ενεργοποιημένη την υποστήριξη μεταξύ συσκευών, μπορώ να απενεργοποιήσω το τηλέφωνό μου ή να χάσω τη σύνδεση δικτύου και να συνεχίσω να λαμβάνω μηνύματα στον υπολογιστή μου. Θα ήταν πολύ σημαντικό για μια εφαρμογή tablet, να μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας δεν είναι ενεργοποιημένο. Άρα η υποκείμενη τεχνολογία είναι εκεί» , επισημαίνει.

Το WhatsApp είναι μέρος του Meta, το οποίο ελέγχει επίσης το Instagram και που επίσης δεν δικαιούται συγκεκριμένη εφαρμογή για το iPad.