Τα iPhone και τα iPad προσφέρουν Face ID, αλλά το iMac M1 όχι. Μπορεί στην πραγματικότητα να ήταν στην πρόθεση της εταιρίας,
αφου οπως αναφέρεται ότι η Apple είχε εξετάσει το ενδεχόμενο αναγνώρισης προσώπου για τον υπολογιστή της ένα 24 ιντσών.

Το Face ID θα μπορούσε να ήταν διαθέσιμο στο iMac M1

«Το Face ID ήταν στα σκαριά για το iMac M1. Όπως είναι φυσικό, το iMac είναι το πιο παχύ Mac με ενσωματωμένη οθόνη, αφού οι φορητοί υπολογιστές της Apple έχουν αρκετά λεπτές οθόνες », εξηγεί ο δημοσιογράφος. Αλλά η Apple αποφάσισε τελικά να ακυρώσει το έργο και να μην προσφέρει αναγνώριση προσώπου στον επιτραπέζιο υπολογιστή. Ο ακριβής λόγος αυτής της απόφασης δεν κοινοποιείται. Από την άλλη, οι χρήστες δικαιούνταν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο Magic Keyboard.

Τον Ιούλιο του 2020, το macOS Big Sur beta επιβεβαίωσε ότι η Apple ετοίμαζε υποστήριξη Face ID για Mac. Στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος υπήρχαν αναφορές στην κάμερα TrueDepth, η οποία χρησιμοποιείται για το Face ID σε iPhone και iPad. Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για επέκταση που θα έπρεπε να λειτουργεί με το «PearlCamera», που δεν είναι άλλο από το κωδικό όνομα της κάμερας TrueDepth και το Face ID. Υπήρχαν επίσης αναφορές για το "FaceDetect" και το "BioCapture".

Μπορούμε να ελπίζουμε για Face ID σε μελλοντικά MacBook; Ο Mark Gurman λέει ότι η απάντηση είναι όχι. Εάν η τεχνολογία επρόκειτο να έρθει στο Mac, θα ήταν σε ένα επερχόμενο iMac ή σε μια εξωτερική οθόνη. Αποδεικνύεται ότι ένα iMac Pro θα πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας φέτος , ίσως η Apple να προσφέρει την αναγνώριση προσώπου με αυτό το μοντέλο.