Απάτη με ψεύτικα  iPhone

Για περίπου τρεισήμισι χρόνια, ο Haiteng Wu και άλλοι έλαβαν πολλές συσκευασίες που περιείχαν εκατοντάδες πλαστά και μη λειτουργικά iPhone από συνεργάτες στο Χονγκ Κονγκ. Τα τηλέφωνα περιείχαν ψεύτικο IMEI και σειριακούς αριθμούς που ταίριαζαν με γνήσια iPhone υπό εγγύηση.

Η συμμορία ήταν υπεύθυνη για την αποστολή των ψεύτικων συσκευών πίσω στην Apple, χρησιμοποιώντας πλαστά ονόματα, υποστηρίζοντας ότι τα υποτιθέμενα iPhone δεν λειτουργούσαν πλέον και έπρεπε να ανταλλάσσονται γνωρίζοντας ότι βρίσκονταν υπό εγγύηση. Η Apple δεν είδε την εξαπάτηση και ουσιαστικά αντικατέστησε τις συσκευές με αληθινά iPhone. Ο Κινέζος μηχανικός φρόντισε στη συνέχεια να στείλει τα αληθινά iPhone πίσω στο Χονγκ Κονγκ.

Αρκετοί συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Haiteng Wu, συμμετείχαν σε αυτή την απάτη. Παρείχαν πλαστά έγγραφα ταυτότητας και χρησιμοποίησαν πολλές διευθύνσεις. Κατά την άφιξη, η απάτη ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια και ο μηχανικός παραδέχεται ότι σκόπευε να συνεχίσει αν δεν τον έπιαναν.

Η αμερικανική δικαιοσύνη λέει ότι η συμμορία συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2019. Ο Χάιτενγκ Γου ομολόγησε την ενοχή του τον Μάιο του 2020 για μια κατηγορία συνωμοσίας για απάτη μέσω ταχυδρομείου. Αυτή την εβδομάδα, ο δικαστής Emmet G. Sullivan καταδίκασε τον μηχανικό για το χρονικό διάστημα που είχε ήδη εκτίσει υπό κράτηση και τον διέταξε να πληρώσει 987.000 $ ως αποζημίωση και ισόποσο σε δικαστική απόφαση κατάσχεσης χρημάτων. Από την πλευρά της η σύζυγος καταδικάζεται σε φυλάκιση πέντε μηνών.