Πώς να επιτρέπετε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα και εφαρμογές σε λειτουργία εστίασης

0


Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να επιτρέπετε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα και εφαρμογές κατά τη λειτουργία εστίασης στο iPhone και το iPad σας.

Εάν χρησιμοποιείτε iOS 15 ή νεότερη έκδοση, τότε θα είστε εξοικειωμένοι με τη λειτουργία Focus Mode. Όταν μια λειτουργία εστίασης είναι ενεργή, το iPhone και το iPad δεν σας στέλνουν ειδοποιήσεις, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην εργασία που εκτελείτε αυτήν τη στιγμή.

Αν και είναι καλό να έχετε χρόνο εστίασης και να μην λαμβάνετε ειδοποιήσεις που αποσπούν την προσοχή κατά τη διάρκεια αυτού, υπάρχουν ορισμένα άτομα των οποίων τα μηνύματα είναι αρκετά σημαντικά και επείγοντα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις τους να φτάσουν σε εσάς. Ομοίως, μπορεί να θέλετε να επιτρέψετε σε ορισμένες εφαρμογές να σας στέλνουν ειδοποιήσεις ενώ η συσκευή σας βρίσκεται σε λειτουργία εστίασης.

Ευτυχώς, η λειτουργία εστίασης του iOS επιτρέπει στους χρήστες να επιτρέπουν σε ορισμένα άτομα και εφαρμογές να σας στέλνουν ειδοποιήσεις ενώ η συσκευή σας βρίσκεται σε λειτουργία εστίασης ή ενώ είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Αφού προσθέσετε αυτές τις επαφές και τις εφαρμογές στην ενότητα Επιτρεπόμενα της επιθυμητής λειτουργίας εστίασης, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις μηνυμάτων και κλήσεων από αυτά τα άτομα και τις εφαρμογές, ενώ οι ειδοποιήσεις από άλλα άτομα εξακολουθούν να είναι διακοπείσες.

Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα σε λειτουργία εστίασης

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να επιτρέψετε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα ενώ η λειτουργία εστίασης είναι ενεργή.

1. Στο iPhone ή το iPad σας ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Focus .

Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα σε λειτουργία εστίασης

2. Στην επόμενη σελίδα επιλέξτε τη εστίασης για την οποία θέλετε να επιτρέψετε ορισμένα άτομα.

Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα σε λειτουργία εστίασης

3. Στη συνέχεια, στην ενότητα " Επιτρεπόμενες ειδοποιήσεις ", πατήστε " Άτομα> ".

4. Στην επόμενη οθόνη βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα « Άνθρωποι » και μετά πατήστε την επιλογή « Προσθήκη ».

Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα σε λειτουργία εστίασης

5. Τώρα θα λάβετε μια λίστα με τις επαφές σας. Επιλέξτε τις επαφές από τις οποίες θέλετε να επιτρέπονται ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας εστίασης.

Αυτό ήταν όλο, τώρα το iPhone και το iPad σας θα σας στέλνουν ειδοποιήσεις από αυτά τα "Επιτρεπόμενα άτομα" ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία εστίασης. Θυμηθείτε ότι πρέπει να επιτρέπετε σε άτομα για κάθε λειτουργία εστίασης που χρησιμοποιείτε, προκειμένου να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από αυτούς. Επαναλάβετε λοιπόν αυτά τα βήματα για τις Fitness Focus , Study Focus, Sleep Focus και άλλες προσαρμοσμένες λειτουργίες εστίασης .

Η λίστα Επιτρεπόμενα άτομα συγχρονίζεται μέσω iCloud, επομένως αυτά τα άτομα θα προστεθούν αυτόματα στη λίστα Επιτρεπόμενα σε όλες τις συσκευές σας.

Επιτρέπονται επίσης οι κλήσεις από

Ακριβώς κάτω από την ενότητα Επιτρεπόμενα άτομα στη σελίδα Επιτρεπόμενες ειδοποιήσεις θα βρείτε επίσης τη ρύθμιση Κλήσεις από. Αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει σε όσους θέλετε να επιτρέψετε να σας καλούν όταν είναι ενεργή η συγκεκριμένη Λειτουργία εστίασης.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Όλοι, Κανείς, Αγαπημένα και Όλες οι Επαφές.

Όταν η εναλλαγή Επιτρέπονται επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι ενεργή, το iPhone σας θα χτυπήσει εάν ένα άτομο που δεν είναι καν στη λίστα επιτρεπόμενων κλήσεων καλέσει δεύτερη φορά μέσα σε τρία λεπτά.

Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις από ορισμένες εφαρμογές σε λειτουργία εστίασης

Εδώ θα βρείτε οδηγίες που θα σας επιτρέψουν να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες εφαρμογές ενώ η συσκευή σας βρίσκεται σε λειτουργία εστίασης.

1. Στο iPhone ή το iPad σας ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Focus .

Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις από ορισμένες εφαρμογές σε λειτουργία εστίασης

2. Στην επόμενη σελίδα επιλέξτε τη εστίασης όπου θέλετε να επιτρέψετε ορισμένα άτομα.

3. Στη συνέχεια, στην ενότητα " Επιτρεπόμενες ειδοποιήσεις " πατήστε " Εφαρμογές> ".

4. Στην επόμενη οθόνη βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα « Εφαρμογές » και μετά πατήστε την επιλογή « Προσθήκη ».

Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις από ορισμένες εφαρμογές σε λειτουργία εστίασης

5. Τώρα θα λάβετε μια λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας. Επιλέξτε τις εφαρμογές από τις οποίες θέλετε να επιτρέπονται ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας εστίασης.

Mε αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε το iPhone σας να σας στέλνει ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες εφαρμογές και άτομα ακόμα και όταν η λειτουργία εστίασης είναι ενεργή.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !