Η CODA
κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και αυτά είναι τα υπέροχα νέα για το Apple TV+. Αυτό το ριμέικ της γαλλικής ταινίας La Famille Bélier ήταν σε ανταγωνισμό με το Belfast , Don't Look Up , Drive My Car , Dune , La Méthode Williams , Licorice Pizza , Nightmare Alley , The Power of the Dog και West Side Story .

Ένα σημαντικό Όσκαρ για το Apple TV+

Αυτό το Όσκαρ για το CODA είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτο για δύο λόγους. Το πρώτο είναι προφανές: είναι το πιο διάσημο βραβείο στην τελετή, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Αυτή είναι η ταινία που ξεχωρίζει και είναι –στα μάτια των ψηφοφόρων τουλάχιστον– η καλύτερη μεγάλου μήκους ταινία της χρονιάς. Το δεύτερο σημείο είναι ότι το CODA γίνεται η πρώτη ταινία από πλατφόρμα ροής που κερδίζει αυτό το βραβείο. Δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Το Apple TV+ πέτυχε αυτό το κατόρθωμα.

Το CODA περιστρέφεται γύρω από μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Ρούμπι, το μόνο μέλος μιας οικογένειας κωφών που ακούει. Χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα, η Ρούμπι χρησιμεύει ως διερμηνέας για τους γονείς της ενώ εργάζεται για την επιχείρηση που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα ψαροκάικα της οικογένειας. Μετά την ένταξή της στη λέσχη χορωδίας του γυμνασίου της, η Ρούμπι βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στις οικογενειακές υποχρεώσεις και στο να κυνηγά τα όνειρά της.

Πρέπει να ξέρετε ότι η επιτυχία για το CODA δεν σταματά εκεί. Πράγματι, η ταινία κέρδισε επίσης το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου για τον Τρόι Κότσουρ.

Οι αντιδράσεις της Apple

«Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας της Apple, είμαστε πολύ ευγνώμονες στην Ακαδημία για τις τιμές που απονεμήθηκαν στο CODA απόψε , δήλωσε ο Zack Van Amburg, παγκόσμιος επικεφαλής βίντεο στην Apple. «Συμμετέχουμε στις ομάδες μας σε όλο τον κόσμο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Siân, την Troy, τους παραγωγούς, καθώς και ολόκληρο το καστ και το συνεργείο, που παρείχαν στο κοινό μια τόσο ισχυρή αναπαράσταση της κοινότητας των κωφών. , και κατέρριψαν τόσα πολλά εμπόδια κατά μήκος της τρόπος. Ήταν τόσο ικανοποιητικό να μοιραζόμαστε αυτή τη ζωντανή και ζωογόνο ιστορία, που μας θυμίζει τη δύναμη του κινηματογράφου να φέρνει τον κόσμο κοντά .

«Τι απίστευτο ταξίδι ήταν από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το CODA μέχρι τη σημερινή ιστορική αναγνώριση από την Ακαδημία », δήλωσε ο Jamie Erlicht, συνεργάτης παγκόσμιου επικεφαλής βίντεο στην Apple. . «Ήταν πραγματική χαρά να παρακολουθώ τον θετικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα που είχε αυτή η ιστορία και οι ερμηνείες της σε όλο τον κόσμο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Siân, τον Troy, το καστ, τη δημιουργική ομάδα, τους παραγωγούς Patrick, Philippe και Fabrice και όλους όσοι συνέβαλαν στο να αναδειχθεί η ένταξη και η προσβασιμότητα στο προσκήνιο μέσω αυτής της αξιοσημείωτης ταινίας .

Για τις πληροφορίες, το Apple TV+ δεν συμμετείχε άμεσα στο CODA . Η υπηρεσία ροής πλήρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης. Η ταινία είχε μεταδοθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Sundance που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2021. Η ταινία μεγάλου μήκους έφτασε στο Apple TV+ τον Ιούλιο του ίδιου έτους.