Η Apple προχωρά, η Samsung υποχωρεί

Η Samsung παρέμεινε ο κορυφαίος πωλητής smartphone στην Ευρώπη το 2021 με μερίδιο αγοράς 29%. Αυτό είναι μειωμένο κατά 1% από το 2020. Η Apple είναι δεύτερη με μερίδιο αγοράς 23%, αύξηση 11%. Η Xiaomi δεν βρίσκεται πολύ μακριά στην τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 20%, με άνοδο 33%.

Η Oppo είναι τέταρτη με αύξηση 77%, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μερίδιο αγοράς 5%. Ακολουθεί η Realme στην πέμπτη θέση με εντυπωσιακή αύξηση 548% από έτος σε έτος. Ο κινέζος κατασκευαστής έχει μερίδιο αγοράς 3%. Τέλος, υπάρχουν και οι άλλες μάρκες που μαζί αποκτούν μερίδιο αγοράς 20%, αύξηση 18% σε σύγκριση με το 2020.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι όλοι έχουν καταφέρει να προχωρήσουν μπροστά εκτός από τη Samsung. Όμως ο κορεάτης κατασκευαστής διατηρεί την πρώτη του θέση. Όσο για την Apple, μπορούμε να υποψιαστούμε ότι το iPhone 13 βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς.

Το 2022 θα μπορούσε επίσης να είναι μια θετική χρονιά για την Apple. Το νέο iPhone SE, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 8 Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας , θα πρέπει να βοηθήσει, όπως και το iPhone 14s που αναμένεται για το δεύτερο εξάμηνο.