Η Google προσφέρει την εφαρμογή "Μετάβαση σε Android" για τους χρήστες του iPhone. Τους επιτρέπει να μεταφέρουν εύκολα τα δεδομένα τους από το iOS στο ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα, σε περίπτωση που αποφασίσουν να αλλάξουν τηλέφωνα. Η εφαρμογή είναι
διαθέσιμη δωρεάν στο App Store .

Το "Switch to Android" ήρθε στο App Store

Η εφαρμογή Switch to Android της Google σάς επιτρέπει να μεταφέρετε γρήγορα και με ασφάλεια τα δεδομένα σας (φωτογραφίες, βίντεο, επαφές και συμβάντα ημερολογίου) στην ολοκαίνουργια συσκευή σας Android. Δεν χρειάζεται καλώδιο για την μεταφορά, αφού η λειτουργία γίνεται ασύρματα.

Η εφαρμογή καθοδηγεί επίσης τους χρήστες να ολοκληρώσουν ορισμένες εργασίες, όπως η απενεργοποίηση του iMessage. Αυτό θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου κανονικά στο νέο σας smartphone Android. Προτείνεται επίσης η μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο από το iCloud στο Google Photos.

Τι γίνεται με την προώθηση μηνυμάτων; Δεν είναι διαθέσιμο, όπως μπορούμε να δούμε. Ο λόγος είναι αρκετά προφανής για το iMessage αφού όλο το περιεχόμενο είναι κρυπτογραφημένο. Για τα SMS, η Apple δεν επιτρέπει την πρόσβαση στη βάση δεδομένων (σε αντίθεση με το Android), κάτι που εμποδίζει την αλλαγή.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple προσφέρει εδώ και καιρό μια εφαρμογή που κάνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή «Μετάβαση σε iOS» . Επιτρέπει σε έναν χρήστη Android να μεταφέρει τα δεδομένα του σε ένα iPhone. Αυτό προορίζεται να είναι πιο ολοκληρωμένο από το "Switch to Android" της Google στο iOS, απλώς επειδή το Android προορίζεται να είναι ένα λιγότερο κλειστό λειτουργικό σύστημα με μεγαλύτερη πρόσβαση.