Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει ότι μια άλλη πανδημία έρχεται τα επόμενα 20 χρόνια

0


Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates σχετικά με μιας παγκόσμιας
πανδημίας Covid-19 το 2020, η οποία εξακολουθεί να επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, πιστεύει πως θα βιώσουμε κάτι αντίστοιχο μέχρι το 2014. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δήλωση του Bill Gates, ο κόσμος μπορεί να βιώσει μια άλλη πανδημία τα επόμενα 20 χρόνια. Ο Μπιλ Γκέιτς εξέδωσε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης στο CNBC-TV18. Κάλεσε επίσης τους ηγέτες από όλο τον κόσμο να προετοιμαστούν ήδη για αυτό.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης,

«Οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερο, εισβάλλουμε σε φυσικό περιβάλλον, είναι πολύ πιθανό τα επόμενα 20 χρόνια να έχουμε άλλη μια πανδημία. Πρέπει να έχουμε αυτή την ετοιμότητα ώστε κάθε χώρα να μπορεί να σταματήσει το ξέσπασμα πριν γίνει παγκόσμια ή τουλάχιστον να περιορίσει τους θανάτους όπως έκαναν οι καλύτερες χώρες αυτή τη φορά».

Ο  Βill Gates πρόσθεσε ακόμη ότι

«Οι άνθρωποι θέλουν να ξεχάσουν την πανδημία. Παρόλο που έχουμε κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις παραλλαγές, είναι πιθανό ότι τα χειρότερα από αυτά είναι πολύ πίσω μας. Υπάρχουν προβλήματα στην Ουκρανία και πολλές άλλες προκλήσεις στον κόσμο, επομένως θα πρέπει να δεσμευτούμε για μαζικές επενδύσεις σε παγκόσμιες ομάδες και σε έρευνα και ανάπτυξη για νέα εργαλεία γιατί δεν θα πάμε άλλα 100 χρόνια πριν έχουμε πανδημία».

Πρότεινε επίσης τη δημιουργία ενός νέου φορέα ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, της ομάδας Global Epidemic Response Mobilization (GERM), του οποίου θα ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει μια ομάδα για να είναι υπόλογη στο κοινό. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων θα χρειαζόταν από τις κυβερνήσεις για να κανονίσουν «αποζημιώσεις για μια δύναμη GERM 3.000 ατόμων, ταξίδια, εξοπλισμό και πρόσθετες δαπάνες».


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !