Πότε θα κυκλοφορήσει η Apple το iOS 16 Public Beta;

0


Η Apple φιλοξενεί το πολυαναμενόμενο
WWDC 2022 στις 6 Ιουνίου . Μετά από αυτό το συμβάν, η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει το iOS 16  beta για τους εγγεγραμμένους προγραμματιστές της. Όποιος προγραμματιστής θέλει να δοκιμάσει το νέο λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να κατεβάσει το iOS 16 beta στο iPhone ή το iPad του.

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η Apple κυκλοφορεί επίσης τις δημόσιες beta για το λογισμικό της beta που είναι διαθέσιμες μέσω του δημόσιου προγράμματος beta της.

Οι εκδόσεις beta του iOS που κυκλοφορούν μέσω του δημόσιου προγράμματος beta και έχουν σχετικά λιγότερο "bugging" από τις beta προγραμματιστών και προορίζονται για τους κοινούς χρήστες να δοκιμάσουν το νέο λογισμικό στις «εφεδρικές» συσκευές τους.

Πέρυσι, η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση beta για προγραμματιστές iOS 15 στις 7 Ιουνίου μετά την κεντρική ομιλία του WWDC 2021, ενώ η πρώτη δημόσια έκδοση beta του iOS 15 κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου 2021.

Έτσι, φέτος οι χρήστες που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τη δημόσια έκδοση beta του iOS 16 θα αναρωτιούνται πότε θα μπορέσουν να δοκιμάσουν το iOS 16 μέσω του προγράμματος δημόσιας beta.

Ενώ παραδοσιακά η Apple κυκλοφορεί τη δημόσια beta για μια σημαντική έκδοση iOS, όπως το iOS 16, δύο ή τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της πρώτης beta για προγραμματιστές.

Στην περίπτωση του iOS 15 πέρυσι, η δημόσια beta κυκλοφόρησε 3 εβδομάδες αργότερα. Η κυκλοφορία της δημόσιας beta συνέπεσε με την κυκλοφορία του iOS 15 για προγραμματιστές beta 2.

Φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά. Ο Mark Gurman του Bloomberg ισχυρίστηκε ότι η Apple ενδέχεται να καθυστερήσει την κυκλοφορία της δημόσιας έκδοσης beta του iOS 16 και της δημόσιας beta του iPadOS 16 ακόμη περισσότερο από το κενό των 3 εβδομάδων του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τον Gurman, η πρώτη δημόσια έκδοση beta του iOS 16 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Ιούλιο αντί να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η κυκλοφορία της πρώτης δημόσιας beta του iOS 16 θα μπορούσε να συμπέσει με την τρίτη έκδοση beta για προγραμματιστές του iOS 16.

Εξετάζοντας το πρόγραμμα κυκλοφορίας του περασμένου έτους, η τρίτη έκδοση beta του iOS 15 για προγραμματιστές κυκλοφόρησε στις 14 Ιουλίου, επομένως η κυκλοφορία του προγραμματιστή 3 του iOS 16 θα μπορούσε επίσης να είναι σε οποιαδήποτε ημερομηνία γύρω από αυτήν.

Για να απαντήσουμε λοιπόν στην κύρια ερώτησή μας, πότε θα κυκλοφορήσει η Apple την πρώτη δημόσια έκδοση beta για το iOS 16;

Η δημόσια έκδοση beta 1 του iOS 16 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στις 24 Ιουλίου 2022 ή περίπου στις 24 Ιουλίου 2022, δίπλα στην έκδοση beta 3 για προγραμματιστές iOS 16.

Μια καθυστερημένη κυκλοφορία της δημόσιας έκδοσης beta θα μπορούσε να είναι απογοητευτική για τους χρήστες που ανυπομονούν να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες του iOS 16. Ωστόσο, η Apple αποφάσισε να καθυστερήσει αυτήν την κυκλοφορία καθώς οι εσωτερικοί σπόροι του iOS 16 είναι προβληματικοί και η Apple θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο να εξαλείψει αυτά τα σφάλματα προτού μπορέσει να κυκλοφορήσει μια ευρύτερη δημόσια έκδοση beta.

Τα πράγματα θα μπορούσαν ακόμα και να αλλάξουν καθώς ο Gurman είπε ότι «τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά και θα μπορούσαν να αλλάξουν» όσο περνάει ο καιρός.

Πώς να εγκαταστήσετε το iOS 16 Public Beta (Οδηγός)

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λήψη του δημόσιου προφίλ διαμόρφωσης beta του iOS 16 στη συσκευή σας και, στη συνέχεια, να πραγματοποιήσετε λήψη της ενημέρωσης μέσω του αέρα.

  1. Δημιουργήστε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας του iPhone ή του iPad σας χρησιμοποιώντας το iTunes/Finder ή το iCloud.
  2. Ανοίξτε τον ιστότοπο Public Beta της Apple στη συσκευή σας iOS και συνδεθείτε. Μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα beta δωρεάν.
  3. Τώρα κάντε κλικ στο iOS 16 ή στο iPadOS 16 ανάλογα με τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Λήψη προφίλ.
  4. Προσθέστε το προφίλ στη συσκευή σας και φροντίστε να πατήσετε Να επιτρέπεται όταν σας ζητηθεί να προσθέσετε το προφίλ διαμόρφωσης στη συσκευή σας.
  5. Μόλις προστεθεί το προφίλ, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Ενημέρωση λογισμικού για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το iOS 16 beta στη συσκευή σας.

Το πρόγραμμα Public Beta της Apple παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS 16 στις συσκευές τους. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες που εισάγονται στη νέα ενημέρωση και να αναφέρουν σφάλματα και ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος beta για να βελτιώσουν το νέο λειτουργικό σύστημα.

Το πρόγραμμα Public Beta δεν περιορίζεται μόνο στο iOS και το iPadOS, καθώς οι χρήστες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τις beta macOS, watchOS και tvOS μέσω του προγράμματος. 


 

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !