Το iPhone γίνεται τερματικό πληρωμής

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Apple ανακοίνωσε το Tap to Pay , ένα σύστημα που μετατρέπει ένα iPhone σε τερματικό πληρωμών. Έτσι, το τηλέφωνο μπορεί να δέχεται πληρωμές με Apple Pay, ανέπαφες τραπεζικές κάρτες και άλλους τύπους ψηφιακών πορτοφολιών χωρίς αξεσουάρ τρίτων. Ο πελάτης απλώς αγγίζει το iPhone ή την πιστωτική του κάρτα στο iPhone του υπαλλήλου και η συναλλαγή μπορεί να ολοκληρωθεί. Η πληρωμή γίνεται με τη χρήση του NFC.

Η ιδέα εδώ είναι να ανακουφίσει τους εμπόρους, καθώς το απλό γεγονός της κατοχής ενός iPhone αρκεί για να λειτουργήσει ως τερματικό πληρωμής. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να υπάρχει επιπλέον εξοπλισμός, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα στα καταστήματα.

Η Apple μιλά αρχικά για διαθεσιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορούμε να φανταστούμε ότι το νέο σύστημα θα έρθει και σε άλλες χώρες. Μένει να δούμε το πότε ακριβώς. Δυστυχώς, η Apple δεν είναι πολύ αποκαλυπτική ακόμα σε αυτό. Επομένως, είναι δύσκολο να πούμε πότε θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε στους τοπικούς εμπόρους.