Το τέλος μιας εποχής: αντίο, iPod (touch)

«Η μουσική ήταν πάντα στο επίκεντρο των ανησυχιών μας στην Apple και το να τη μεταφέρουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες όπως το iPod είχε αντίκτυπο στη μουσική βιομηχανία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτεται, ακούγεται και μοιράζεται η μουσική », δήλωσε ο Greg. Joswiak, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ στην Apple. «Σήμερα, το πνεύμα του iPod ζει. Έχουμε δημιουργήσει μια εκπληκτική μουσική εμπειρία σε όλα μας τα προϊόντα, από το iPhone και το Apple Watch μέχρι το HomePod mini, το Mac, το iPad και το Apple TV. Και η Apple Music προσφέρει κορυφαία ποιότητα ήχου με υποστήριξη χωρικού ήχου — δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε, να ανακαλύψετε και να ζήσετε τη μουσική .

Η Apple λέει ότι έχει ακόμα κάποια iPod touch σε απόθεμα και εξακολουθεί να πωλείται στην Apple και στους μεταπωλητές . Μόλις όμως εξαντληθεί το απόθεμα, θα τελειώσει σίγουρα και η διάθεση για το multimedia player.

Το τελευταίο μοντέλο είναι το iPod touch 7ης γενιάς. Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 και μοιάζει πολύ με την προηγούμενη γενιά, με τη διαφορά ότι έχει το τσιπ A10 (το ίδιο που υπάρχει στο iPhone 7) και έχει δικαίωμα σε περισσότερο χώρο αποθήκευσης, καθώς και μόνο νέα χρώματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο iPod γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2001. Ήταν ένα επαναστατικό προϊόν εκείνη την εποχή με τη δυνατότητα να υπάρχουν χιλιάδες τραγούδια σε ένα εύκολα μεταφερόμενο προϊόν. Υπήρχαν τότε πολλά μοντέλα και παραλλαγές με τα χρόνια όπως το Pod shuffle, nano και επομένως το touch. Όλα τα μοντέλα σήμερα έχουν καταργηθεί.