Ένας νέος οργανισμός για τις υπηρεσίες στην Apple

Για τον Eddy Cue, η ροή και η διαφήμιση είναι τα δύο επόμενα βασικά πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί η Apple σε σχέση με τις υπηρεσίες. Το ανώτερο στέλεχος βλέπει ευκαιρίες να κερδίσει όλο και περισσότερα χρήματα .

Αλλαγές έχουν ήδη γίνει. Ο Peter Stern, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Eddy Cue στην ιεραρχία της εταιρείας, δεν ασχολείται πλέον με τη διαφήμιση, κάτι που του επιτρέπει να αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε βίντεο, Apple News, Apple Books, iCloud, Apple Fitness+ και Apple One. Είναι ο Todd Teresi, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τη δημοσιότητα στην Apple, ο οποίος θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες και θα αναφέρεται απευθείας στον Eddy Cue από την αρχή της χρονιάς. Η διαφημιστική επιχείρηση της Apple είναι πλέον «αρκετά μεγάλη για να ζει μόνη της», λέει μια πηγή του ιστότοπου.

Σύμφωνα με την εταιρεία Omdia, τα έσοδα από χρηματοδοτούμενες αναζητήσεις στο App Store αυξήθηκαν κατά 238% μεταξύ 2020 και 2021. Τα έσοδα για το 2021 θα ήταν 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2022 θα ήταν περίπου 5, 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Καταλαβαίνουμε γιατί η Apple ποντάρει πολλά σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά, η εστίαση στη ροή γίνεται κυρίως αισθητή σε επίπεδο βίντεο προς το παρόν. Πρόσφατα, η Apple προσφέρει δύο ζωντανούς αγώνες μπέιζμπολ κάθε Παρασκευή . Αν πιστέψουμε τις διάφορες φήμες, ο κατασκευαστής θέλει να στοιχηματίσει και σε άλλα αθλήματα στο μέλλον και ένα από αυτά θα πρέπει να είναι το αμερικανικό ποδόσφαιρο . Η Apple φέρεται επίσης να αναζητά τασ αθλητικά δικαιώματα για το NBA. Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των συνδρομητών στο Apple TV+.