Έφτασε σήμερα  το 12.12.4
iTunes στα Windows. Αυτή η έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική για οτιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια του λογισμικού πολυμέσων.

Νέα ενημέρωση iTunes στα Windows

Σύμφωνα με την Apple, το iTunes 12.12.4 κλείνει πέντε ευπάθειες ασφαλείας . Βρίσκονται σε επίπεδο AppleGraphicsControl, ImageIO, Mobile Device Service, WebKit και άλλα. Ακολουθούν οι περιγραφές της Apple :

  • AppleGraphicsControl: Η επεξεργασία μιας κακώς κατασκευασμένης εικόνας μπορεί να οδηγήσει στην εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.
  • ImageIO: ένας απομακρυσμένος εισβολέας μπορεί να προκαλέσει τον απροσδόκητο τερματισμό της εφαρμογής ή την εκτέλεση ενός αυθαίρετου κώδικα
  • iTunes: ένας τοπικός εισβολέας μπορεί να είναι σε θέση να κλιμακώσει τα προνόμιά του.
  • Υπηρεσία φορητής συσκευής: Μια εφαρμογή ενδέχεται να μπορεί να διαγράψει αρχεία για τα οποία δεν έχει άδεια.
  • WebKit: Η επεξεργασία κακόβουλου περιεχομένου ιστού μπορεί να οδηγήσει στην εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα.

Η Apple δεν αναφέρει ότι τα ελαττώματα έχουν ήδη εκμεταλλευτεί στη φύση, κάτι που είναι καλό. Συμβαίνει μερικές φορές η Apple (και άλλοι κατασκευαστές) να διορθώνει ελαττώματα που ήδη γνωρίζουν και εκμεταλλεύονται ορισμένοι χάκερ.

Το iTunes είναι διαθέσιμο για λήψη από το Microsoft Store ή από τον ιστότοπο της Apple . Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το λογισμικό, μπορείτε να ανοίξετε το Apple Software Update το οποίο θα αναζητήσει μια ενημέρωση και στη συνέχεια θα προσφερθεί να κάνετε λήψη του iTunes 12.12.4.