Αλλαγή για πληρωμή με κάρτα στην Ινδία

Οι Ινδοί πελάτες καλούνται τώρα να προσθέσουν χρήματα στον Apple, λογαριασμό τους  ο οποίος θα αφαιρεί ένα ποσό κάθε μήνα κατά την ανανέωση της συνδρομής ή την πραγματοποίηση μιας αγοράς. Η αρχή μπορεί να θυμίζει τη λειτουργία μιας προπληρωμένης κάρτας. Η Apple έχει μια ειδική σελίδα στον ιστότοπό της που συζητά τη νέα κατάσταση:

Οι κανονιστικές απαιτήσεις στην Ινδία ισχύουν για την επεξεργασία επαναλαμβανόμενων συναλλαγών. Εάν διαθέτετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα Ινδίας και έχετε συνδρομή, αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τις συναλλαγές σας. Ορισμένες συναλλαγές ενδέχεται να απορριφθούν από τράπεζες και εκδότες καρτών.

Για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις συνδρομές σας, μπορείτε να πληρώσετε με το υπόλοιπο του λογαριασμού σας Apple. Μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το υπόλοιπο Apple ID σας χρησιμοποιώντας κωδικούς App Store, Net Banking και UPI.

Τον Οκτώβριο του 2021, μια απόφαση της Αποθεματικής Τράπεζας της Ινδίας κατέστησε απαραίτητο για τις τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους ομίλους να ζητήσουν άδεια προτού πραγματοποιήσουν πληρωμές με πιστωτική και χρεωστική κάρτα για συνδρομές αυτόματης ανανέωσης. Οι έμποροι πρέπει να λάβουν έγκριση χρήστη μέσω ειδοποιήσεων συναλλαγών, ηλεκτρονικών εντολών και πρόσθετων παραγόντων ελέγχου ταυτότητας. Οι τράπεζες ή οι εκδότες καρτών θα αρνούνται συναλλαγές που δεν πληρούν τις απαιτήσεις της οδηγίας.

Η Apple είχε προειδοποιήσει προηγουμένως τους προγραμματιστές ότι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσουν τις πληρωμές μέσω των εφαρμογών τους ήταν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο του λογαριασμού Apple του πελάτη. Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να παρέχουν μια περίοδο χάριτος χρέωσης για να δώσουν στους χρήστες χρόνο να διορθώσουν τα στοιχεία πληρωμής τους, εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.