Πώς να δημιουργήσετε ομαδική συνομιλία iMessage και να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητές του

0


Θέλετε να δημιουργήσετε ομαδική συνομιλία iMessage στο iPhone ή το iPad σας και θέλετε να μάθετε για τις εκπληκτικές λειτουργίες του που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Messages; Τότε είστε στο σωστό μέρος.

Η δυνατότητα ομαδικής συνομιλίας της εφαρμογής Messages επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να συμμετέχουν σε μια ομαδική συνομιλία όπου μπορούν να στέλνουν μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά μηνύματα σε όλους τους φίλους τους ταυτόχρονα.

Εκτός από τα μηνύματα και τα πολυμέσα εφαρμογή Messages διαθέτει επίσης και άλλα κόλπα στο μανίκι της , όπως ενσωματωμένες απαντήσεις, tapbacks/αντιδράσεις και δυνατότητα σίγασης ομάδων που κάνουν αυτή τη λειτουργία χρήσιμη.

Οι ομαδικές συνομιλίες iMessage δεν περιορίζονται μόνο σε φίλους, καθώς μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε για οικογενειακές ομάδες, ομάδες συναδέλφων και εργασίας, ομάδες έργων και ακόμη και να δημιουργήσετε ομάδες για ολόκληρη την τάξη σας, καθώς μπορείτε να έχετε έως και 32 συμμετέχοντες.

Επομένως, χωρίς να χάνουμε χρόνο, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ομαδική συνομιλία iMessage και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες ομαδικής συνομιλίας για να απολαύσετε μια καλή συνομιλία με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ομάδα iMessage στο iPhone, το iPad ή το Mac σας.

Βήμα 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messages στο iPhone ή το iPad σας.
Βήμα 2. Πατήστε το κουμπί « Σύνταξη » που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Σε Mac βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του παραθύρου (ακριβώς κάτω από το κουμπί κλεισίματος).


Δημιουργία ομάδων iMessage


Βήμα 3. Κάτω από το πεδίο κειμένου « Προς: » πληκτρολογήστε το όνομα των επαφών που θέλετε να προσθέσετε στη νέα σας ομάδα. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί ' + ' και να επιλέξετε τα ονόματα από τη λίστα.

Βήμα 4. Αφού προσθέσετε όλους τους συμμετέχοντες, στείλτε ένα μήνυμα καλωσορίσματος ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι έχουν προστεθεί στην ομάδα.

Βήμα 5. Τώρα που προστέθηκε η ομάδα, μπορείτε να της δώσετε ένα όνομα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την ομάδα και πατήστε στην εμφάνιση των εικόνων των συμμετεχόντων. Σε Mac, πατήστε το κουμπί ' i ' που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 6. Στη συνέχεια, πατήστε " Αλλαγή ονόματος και φωτογραφίας " και μετά πληκτρολογήστε το νέο όνομα της ομάδας.

Τώρα που δημιουργήθηκε η Ομάδα iMessage, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν παρακάτω.
Μπορείτε να προσθέσετε χρήστες Android στην ομάδα iMessage;


Ομάδα iMessage στο Android

Η ομαδική συνομιλία iMessage και οι περισσότερες από τις λειτουργίες της είναι αποκλειστικά διαθέσιμες σε χρήστες iPhone, iPad και Mac, ωστόσο μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες με χρήστες Android σε αυτές.

Όταν προσθέτετε χρήστες Android σε μια ομάδα το όνομα και τα μηνύματά τους θα εμφανίζονται με πράσινο χρώμα. Επιπλέον, δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της εφαρμογής Messages.

Όταν στέλνετε φωτογραφίες ή βίντεο, οι συμμετέχοντες της ομάδας με βάση το Android θα λαμβάνουν αρχεία πολυμέσων ως MMS, για τα οποία ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσουν ξεχωριστές χρεώσεις στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τους.

Ένας άλλος σημαντικός περιορισμός μιας ομάδας με συμμετέχοντες Android είναι ότι αντί για 32 μέλη ομάδας, μια τέτοια ομάδα μπορεί να έχει έως 10 συμμετέχοντες.
Διάφορες δυνατότητες των ομαδικών συνομιλιών iMessage

Διάφορες δυνατότητες των ομαδικών συνομιλιών iMessage

Η χρήση ομάδων στην εφαρμογή Μηνύματα γίνεται πιο διασκεδαστική με όλες τις εκπληκτικές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή. Ακολουθούν σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε.
Αντιδράσεις
Αντιδράσεις iMessage

Στις ομαδικές συνομιλίες iMessage μπορείτε να απαντάτε γρήγορα στα μηνύματα ενός άλλου ατόμου χωρίς να στείλετε απάντηση.

Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της λειτουργίας Reactions ή Tapback. Για να δώσετε ένα Tapback, πατήστε δύο φορές σε ένα συννεφάκι μηνύματος και πατήστε στην αντίδραση της επιλογής σας.

Μπορείτε να διαλέξετε και να στείλετε Καρδιά, Αντίχειρες, κάτω, HAHA, Θαυμαστικό και Ερωτηματικό.

Μπορείτε επίσης να δείτε ποιος έδωσε το Tapback στο μήνυμά σας .
Ενσωματωμένες απαντήσεις
Ενσωματωμένες απαντήσεις iMessage

Οι ομαδικές συνομιλίες μπορεί να γίνουν ακατάστατες, ειδικά όταν κάνετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, επιλέγοντας ποια ταινία θα παρακολουθήσετε ή ψήνετε έναν από τους φίλους σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι λειτουργίες Inline Replies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαντήσετε στο μήνυμα ενός συγκεκριμένου ατόμου και ακόμη και να δημιουργήσετε ένα νήμα μηνυμάτων που σχετίζονται με ένα μήνυμα.

Μπορείτε να στείλετε εύκολα ενσωματωμένες απαντήσεις πατώντας δύο φορές το συννεφάκι στο οποίο θέλετε να απαντήσετε και πατώντας το κουμπί "Απάντηση".

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τα μηνύματα που θέλετε να στείλετε ως ενσωματωμένες απαντήσεις και πατήστε το κουμπί Αποστολή.
Μοιραστείτε φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά μηνύματα
Δημιουργία ομαδικής συνομιλίας iMessage

Η εφαρμογή Messages σάς επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες, βίντεο και να ηχογραφείτε εύκολα μηνύματα.

Το ίδιο ισχύει και για τις ομαδικές συνομιλίες iMessage, καθώς μπορείτε επίσης να στείλετε αρχεία πολυμέσων και ηχητικά μηνύματα που έχουν εγγραφεί ακριβώς μέσα στην ομαδική συνομιλία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για να στείλετε πολυμέσα, απλώς πατήστε στο εικονίδιο της εφαρμογής Φωτογραφίες στη γραμμή ακριβώς πάνω από το πληκτρολόγιο. Για να τραβήξετε μια γρήγορη φωτογραφία για την ομάδα, μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί Κάμερα.

Ομοίως, μπορείτε να στείλετε ηχητικά μηνύματα σε όλους στην ομάδα πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ήχου που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του πεδίου κειμένου.
Σίγαση ειδοποιήσεων ομάδας iMessage

Η ομαδική συνομιλία είναι ενοχλητική και δεν θέλετε να λαμβάνετε συνεχώς μηνύματα στο iPhone ή το Apple Watch σας; Στη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να κάνετε σίγαση μιας ομάδας iMessage ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Βήμα 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και μεταβείτε στη σελίδα λίστας συνομιλιών.

Βήμα 2. Βρείτε την ομαδική συνομιλία που θέλετε να κάνετε σίγαση.

Βήμα 3. Σύρετε προς τα αριστερά στο όνομα της ομάδας και πατήστε το κουμπί σίγασης.
Δημιουργήστε συνομιλίες ομάδας iMessage

Όταν μια ομάδα τίθεται σε σίγαση, ένα γκρι αθόρυβο κουμπί με ένα διαγραμμένο κουδούνι θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά.

Μπορείτε να καταργήσετε τη σίγαση μιας ομαδικής συνομιλίας σύροντας ξανά προς τα αριστερά πάνω της και πατώντας το κουμπί του κουδουνιού.
Μετονομασία ομάδας

Μπορείτε να μετονομάσετε ομαδική συνομιλία iMessage ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και φορτώστε τη συνομιλία.

Βήμα 2. Πατήστε στο όνομα της ομάδας ή στις φωτογραφίες προφίλ από την κορυφή.

Βήμα 3. Επεξεργαστείτε το όνομα της ομάδας σύμφωνα με την επιλογή σας.
Ομαδικές βιντεοκλήσεις

Οι ομαδικές συνομιλίες δεν περιορίζονται μόνο στην ανταλλαγή μηνυμάτων, καθώς μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε γρήγορες ομαδικές κλήσεις βίντεο και ήχου FaceTime σε όλους τους συμμετέχοντες της ομάδας.
Δημιουργήστε συνομιλίες ομάδας iMessage

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ομαδικές βιντεοκλήσεις ανοίγοντας την ομαδική συνομιλία και μετά αγγίζοντας το εικονίδιο Κάμερα που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Για να πραγματοποιήσετε ομαδικές ηχητικές κλήσεις FaceTime, πρέπει να ανοίξετε την ομαδική συνομιλία και να πατήσετε το όνομα της ομαδικής συνομιλίας από την κορυφή. Στη συνέχεια, στην επόμενη οθόνη, πατήστε την επιλογή «Κλήση».
Αποχώρηση από την ομάδα iMessage

Εάν έχετε προστεθεί σε μια ομάδα στην οποία δεν θέλετε να συμμετέχετε, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να αποχωρήσετε από την ομάδα iMessage.

Βήμα 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και, στη συνέχεια, ανοίξτε την ομαδική συνομιλία που θέλετε να αποχωρήσετε.

Βήμα 2. Πατήστε το όνομα ή τις φωτογραφίες προφίλ της ομαδικής συνομιλίας από την κορυφή.

Βήμα 3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε "Αποχώρηση από αυτήν τη συνομιλία".
Αποχωρήστε από τις συνομιλίες της ομάδας iMessage

Το κουμπί "Αφήστε αυτή τη συνομιλία" είναι γκριζαρισμένο και ως αποτέλεσμα δεν μπορείτε να το πατήσετε; Αυτό συμβαίνει επειδή η ομάδα σας έχει μόνο 3 συμμετέχοντες.

Για να αποχωρήσετε από μια τέτοια ομάδα, πρέπει να προσθέσετε έναν άλλο συμμετέχοντα στην ομάδα και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα βήματα που δίνονται παραπάνω καθώς μετά από αυτό το κουμπί Αποχώρηση από αυτήν τη συνομιλία θα γίνει κόκκινο.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδα στην εφαρμογή Μηνύματα και να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της, όπως αντιδράσεις, ενσωματωμένες απαντήσεις, ομαδικές κλήσεις βίντεο και ήχου, κοινή χρήση πολυμέσων και πολλά άλλα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !