Η Apple δεν είναι πλέον η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση αγορ

0

 


H Apple δεν είναι πλέον η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο. Τον αμερικάνικο  κατασκευαστή ξεπέρασε η σαουδαραβική εταιρεία πετρελαίου Saudi Aramco.

Η Saudi Aramco επιστρέφει στην Apple

Χθες το βράδυ, στο κλείσιμο των αγορών, η μετοχή της Apple υποχώρησε 5,18% και η χρηματιστηριακή αξία διαμορφώθηκε στα 2,37 τρισεκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, η μετοχή της Saudi Aramco υποχωρεί κατά 0,98% και η χρηματιστηριακή της αξία είναι στα 2,43 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία πετρελαίου λοιπόν περνά μπροστά από την Apple.

Οι τιμές των μετοχών και της ενέργειας αυξήθηκαν καθώς οι επενδυτές πούλησαν μετοχές σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, υπό τους φόβους για επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος. Η Apple έχει υποχωρήσει σχεδόν 20% από τότε που έφτασε το υψηλό των 182,94 $ στις 4 Ιανουαρίου. Συγκριτικά, η μετοχή της Saudi Aramco έχει αυξηθεί περισσότερο από 27% μέχρι στιγμής το 2022. Τον Μάρτιο, ο πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη του από πέρυσι είχαν υπερδιπλασιαστεί λόγω της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου.

Πρέπει να ξέρετε ότι η Saudi Aramco ήταν ήδη στην πρώτη θέση πριν. Ωστόσο, η Apple είδε την κεφαλαιοποίησή της να είναι μεγαλύτερη τον Ιούλιο του 2020, γεγονός που της επέτρεψε να είναι πρώτη . Όμως η ιστορία έχει αντιστραφεί σήμερα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !