Η BMW προσφέρει υποστήριξη Apple
CarPlay και Android Auto, αλλά τα νέα της αυτοκίνητα δεν έχουν κανένα από τα δύο. Αυτό εξηγείται από μια αλλαγή προμηθευτή για τα τσιπ. Προς το παρόν, δεν είναι συμβατά με τα συστήματα Apple και Google.

Χωρίς CarPlay ή Android Auto στην BMW… προς το παρόν

«Τα τσιπ που είναι ενσωματωμένα σε αυτά τα αυτοκίνητα τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους χρειάζονται ενημέρωση λογισμικού για να είναι πλήρως λειτουργικά και να προσφέρουν υποστήριξη Apple CarPlay/Android Auto και Wi-Fi », είπε. Η BMW είπε στο Automotive News Europe . Υπάρχει ένα θετικό σημείο: η εν λόγω ενημέρωση δεν πρέπει να καθυστερήσει. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι αναμένει η ενημέρωση λογισμικού να είναι διαθέσιμη το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα, αρκετοί οδηγοί σε διαφορετικές χώρες δεν διαθέτουν ούτε το σύστημα της Apple ούτε της Google. Μιλάμε για τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ή και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει επομένως να περιμένουν τη διάσημη ενημέρωση λογισμικού.

Σύμφωνα με την BMW, η απουσία Apple CarPlay και Android Auto οφείλεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη chip
που έχει επηρεάσει σχεδόν κάθε κλάδο που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά. Για να φτάσουν τα αυτοκίνητα έγκαιρα στον προορισμό τους, η BMW άλλαξε προμηθευτή και άρχισε να χρησιμοποιεί ένα τσιπ που δεν έχει ακόμη το κατάλληλο λογισμικό.

Η BMW δεν διευκρίνισε ποια μοντέλα αυτοκινήτων επηρεάζονται, αλλά η ομάδα αναφέρει ότι τα οχήματα των οποίων ο κωδικός παραγωγής περιλαμβάνει την αναφορά 6P1 δεν θα είναι εξοπλισμένα με Android Auto ή Apple CarPlay.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλοι κατασκευαστές έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο ή λιγότερο ισοδύναμα προβλήματα. Η General Motors, για παράδειγμα, αφαίρεσε την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης από ορισμένα αυτοκίνητα ξανά λόγω έλλειψης chip.