Ο Microsoft Edge ξεπερνά το Safari

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από το StateCounter , το Microsoft Edge έχει μερίδιο αγοράς 10,01% των προγραμμάτων περιήγησης για υπολογιστές, ενώ το Safari έχει 9,61%. Συγκριτικά, ο Google Chrome είναι πολύ μπροστά με μερίδιο 66,64%. Από την πλευρά του, ο Firefox είναι τέταρτος με 7,86% και ακολουθεί ο Opera με 2,43% και ο Internet Explorer με 0,97%.

Ο Microsoft Edge κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες χάρη σε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πολύ απλό αφου είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 11. Πολλοί άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με το βασικό εγκατεστημένο λογισμικό για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο. Το δεύτερο σημείο αφορά το γεγονός ότι ο Microsoft Edge προσθέτει τακτικά νέες δυνατότητες που εκτιμώνται από την κοινότητα. Μερικοί επιλέγουν αργότερα το Google Chrome. Για παράδειγμα, ο Chrome εμπνεύστηκε πρόσφατα από το λογισμικό της Microsoft, προσφέροντας έναν διαχειριστή λήψεων εύκολα προσβάσιμο από την επάνω δεξιά γωνία.

Όσο για το Safari, εδώ και λίγους μήνες υπάρχουν άσχημες κριτικές από χρήστες και προγραμματιστές ιστού. Σε ορισμένους δεν αρέσει το γεγονός ότι το πρόγραμμα περιήγησης υστερεί έναντι των ανταγωνιστών του σε ορισμένες τεχνολογίες. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιήγησης ονομάζεται "το χειρότερο πρόγραμμα περιήγησης" ακόμη και από το νέο Internet Explorer" για ορισμένους, γεγονός που ώθησε την Apple να θέλει να μάθει γιατί το λογισμικό της είχε τέτοιους χαρακτηρισμούς .