Οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν μια σειρά ταινιών με σκοπό να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά αθλητών και να γιορτάσουν τη δύναμη του αθλητισμού. Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή που οι πλατφόρμες ροής εστιάζουν σε ζωντανά αθλητικά δικαιώματα και σε αφηγηματικό και ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον αθλητισμό. Στην περίπτωση της Apple, υπάρχει ήδη συμφωνία με την MLB για μετάδοση δύο ζωντανών αγώνων μπέιζμπολ κάθε Παρασκευή .

Το συμβόλαιο αναφέρει ότι η Apple θα χρηματοδοτήσει και θα διανείμει τα έργα και ο Justin Biskin της Waffle Iron, της αποκλειστικής εταιρείας παραγωγής της Nike, θα τα παράγει με τους Brad Weston και Collin Creighton της Makeready. Ο Μπραντ Γουέστον επέβλεψε τις αθλητικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου την Fighter του υποψήφιου για Όσκαρ Με επικεφαλής τον Zack Van Amburg και τον Jamie Erlicht, η Apple κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το CODA και δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό με τη Ted Lasso με Emmy . Από την άλλη, ο κατασκευαστής των iPhone πρόσφατα εξασφάλισε τα δικαιώματα μιας ταινίας για τους αγώνες Formula 1, στην οποία ο Brad Pitt θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την οποία θα σκηνοθετήσει ο Joseph Kosinski, σκηνοθέτης του Top Gun: Maverick .

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα προγράμματα από την Apple και τη Nike. Από την άλλη, καλό είναι να σημειωθεί ότι η Apple δεν θα έχει αποκλειστικότητα. Πράγματι, τα προγράμματα ενδέχεται να εμφανιστούν σε άλλες πλατφόρμες ροής μακροπρόθεσμα. Αλλά το Apple TV+ θα τα δείχνει πάντα πρώτα.