Εάν το iPhone ή το iPad διακοπεί, επανεκκινηθεί ή έχει γενικό πρόβλημα, η έκδοση beta του iOS 16 εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη που ζητά από τον χρήστη να υποβάλει μια αναφορά με στοιχεία που αφορούν συγκεκριμένα σφάλματα. Εμφανίζεται ένα κουμπί "Κοινή χρήση" και επιτρέπει την αποστολή της αναφοράς στην Apple με τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον κατασκευαστή να προσδιορίσει την προέλευση του προβλήματος. 

Πέρα από αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, οι υπεύθυνοι δοκιμών μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Evaluation, η οποία εγκαθίσταται αυτόματα σε όλα τα iPhone και iPad που διαθέτουν έκδοση beta για iOS.

Πριν από την άφιξη του iOS 16 beta, η Apple είχε υπενθυμίσει στους προγραμματιστές ότι μπορούσαν να υποβάλουν σφάλματα. Η ομάδα δήλωσε :

Τα σφάλματα είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης. Παρόλο που μπορεί να είναι απογοητευτικά, μπορείτε να βοηθήσετε στην επίλυση αυτού του είδους ζητημάτων γρήγορα εντοπίζοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, αναπαράγοντάς το και υποβάλλοντας μια αναφορά σφάλματος.

Το iOS 16 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια των προγραμματιστών, η πρώτη beta είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα . Θα υπάρξει μια δημόσια beta τον Ιούλιο. Όσο για την τελική έκδοση, θα προσφερθεί το φθινόπωρο σύμφωνα με την Apple (μάλλον τον Σεπτέμβριο).