Χρονικό όριο 15 λεπτών για την ακύρωση ή την επεξεργασία ενός iMessage στο iOS 16

Μόλις στείλετε ένα iMessage, έχετε 15 λεπτά για να το ακυρώσετε ή να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο. Μετά από αυτό το διάστημα, και οι δύο επιλογές δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Η Apple δεν το είχε διευκρινίσει κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC , αλλά ο κατασκευαστής το επιβεβαίωσε αργότερα στην τεκμηρίωσή του.

Για να κάνετε μια αλλαγή, απλώς κρατήστε πατημένο το μήνυμά σας και μετά επιλέξτε "Ακύρωση αποστολής" ή "Τροποποίηση". Εάν επιλέξουμε το πρώτο, το iOS 16 υποδεικνύει: «Ακυρώσατε την αποστολή ενός μηνύματος. Το [Όνομα επαφής] ενδέχεται να μπορεί να δει το μήνυμά σας σε συσκευές που διαθέτουν παλαιότερες εκδόσεις iOS» . Πράγματι, εάν η επαφή σας έχει iOS 15 ή παλαιότερη έκδοση ή macOS Monterey ή παλαιότερη έκδοση, το μήνυμα δεν θα ακυρωθεί στο iPhone ή το iPad τους, καθώς το νέο σύστημα απαιτεί τουλάχιστον iOS 16 ή macOS Ventura.

Όσον αφορά την επιλογή "Επεξεργασία", εμφανίζει το μήνυμα με ένα παράθυρο επεξεργασίας και μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο όπως σας ταιριάζει. Το μόνο που μένει είναι να επικυρώσετε ώστε το νέο iMessage να εμφανίζεται τόσο στο σπίτι σας όσο και στις επαφές σας.

Άλλες νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Μηνύματα

Η εφαρμογή Messages περιλαμβάνει επίσης και άλλες αλλαγές στο iOS 16. Είναι δυνατή η επισήμανση μιας συνομιλίας ως μη αναγνωσμένης. Απλώς σύρετε προς τα δεξιά στην εν λόγω συνομιλία. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να απαντήσετε σε ένα μήνυμα αργότερα, αλλά μην το ξεχάσετε.

Υπάρχει επίσης μια νέα επιλογή για την ανάκτηση των πρόσφατα διαγραμμένων μηνυμάτων. Τα διαγραμμένα μηνύματα μπορούν να ανακτηθούν έως και 30 ημέρες μετά τη διαγραφή. Μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα "Πρόσφατα διαγραμμένα", κάτω από τη λίστα των φίλτρων. Αυτό λειτουργεί τόσο για iMessages όσο και για SMS.