Πείτε ότι έχετε ένα κείμενο με μια απόσταση. Θα δείτε το κείμενο υπογραμμισμένο, που σημαίνει ότι το iOS 16 σας προσφέρει να κάνετε μια μετατροπή. Στο παράδειγμά μας, το "10 μίλια" είναι υπογραμμισμένο και απλά αγγίζοντας την απόσταση μετατρέπεται σε χιλιόμετρα. Λειτουργεί επίσης και με θερμοκρασίες ώστε να έχει την τιμή σε Κελσίου, Φαρενάιτ ή Κέλβιν. Είναι επίσης δυνατή η μετατροπή βαθμών κλίσης (μοίρες, ακτίνια, στροφές, ποσοστό κλίσης). 

Αυτό το σύστημα λειτουργεί και με τα νομίσματα. Έτσι, ένα ποσό που αναφέρεται σε δολάρια μπορεί να είναι γνωστό σε ευρώ. Στην ίδια ιδέα, υπάρχει και η μετατροπή για ζώνες ώρας. Προχωρά ακόμη περισσότερο αφού είναι δυνατή η δημιουργία ενός συμβάντος, μιας υπενθύμισης ή η εμφάνιση της ημερομηνίας στο ημερολόγιο.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τη μετατροπή στο Google ή σε μια ειδική εφαρμογή, τώρα έχετε τις απαντήσεις απευθείας σε επίπεδο κειμένου. Είναι βολικό και γρήγορο.

Το iOS 16 βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε έκδοση beta για προγραμματιστές . Η δημόσια beta θα φτάσει τον Ιούλιο και η τελική έκδοση για όλους θα πρέπει κανονικά να είναι διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο.