Στην καρτέλα "Σήμερα", η διαφήμιση θα βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο τοποθέτησης. Η Apple διαβεβαιώνει ότι η υπόλοιπη καρτέλα θα παραμείνει εστιασμένη στην επιμέλεια και την ανακάλυψη. Ο διαφημιστικός χώρος θα προσδιορίζεται σαφώς ως διαφήμιση και θα χρησιμοποιεί το ίδιο μπλε banner με τις διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι μια στρατηγική τοποθεσία τόσο για την Apple όσο και για τους προγραμματιστές αφού οι χρήστες θα τη δουν ανοίγοντας το App Store στο iPhone ή το iPad τους.

Επομένως, η άλλη τοποθεσία διαφήμισης θα βρίσκεται στο επίπεδο των σελίδων της εφαρμογής. Έτσι, οι προγραμματιστές θα μπορούν να τοποθετούν διαφημίσεις σε σελίδες άλλων εφαρμογών, κάτω από το banner που αναφέρει τις άλλες εφαρμογές του προγραμματιστή. Δεν θα έχουν πραγματικά τον έλεγχο όμως. Για παράδειγμα, το Twitter δεν θα μπορεί να ζητήσει να εμφανιστεί στη σελίδα του Tweetbot (που ισχυρίζεται ότι είναι δημοφιλής πελάτης Twitter τρίτου μέρους στο iOS). Η Apple θα το λύσει. Επομένως, είναι πιθανό οι ανταγωνιστικές εφαρμογές να εμφανίζονται ως διαφημίσεις.

Να τι μας λέει :

Η Apple Sponsored Searches προσφέρει στους προγραμματιστές όλων των μεγεθών την ευκαιρία να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Όπως και οι άλλες προσφορές διαφημίσεων, αυτές οι νέες τοποθετήσεις διαφημίσεων βασίζονται στα ίδια βασικά στοιχεία: θα περιέχουν περιεχόμενο μόνο από εγκεκριμένες από την εφαρμογή σελίδες προϊόντων του App Store και θα ακολουθούν τα ίδια αυστηρά πρότυπα εμπιστευτικότητας.

Οι νέες διαφημίσεις θα δοκιμαστούν σύντομα στο App Store. Η Apple δεν μας λέει ακόμη πότε θα τις δουν όλοι οι χρήστες.