Μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις, οποιοσδήποτε έχει iPhone συνδεδεμένο σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ μπορεί να ενεργοποιήσει την επιλογή "Ειδοποιήσεις δοκιμής". Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτές είναι δοκιμαστικές ειδοποιήσεις που μπορούν να αποστέλλονται από καιρό σε καιρό, ειδικά για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν καλά. Αυτό εξηγεί γιατί η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Ήταν ήδη δυνατό να ενεργοποιήσετε τις δοκιμαστικές ειδοποιήσεις σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, αλλά έπρεπε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό προφίλ από την Apple ή να καλέσετε έναν κωδικό στην εφαρμογή Τηλέφωνο. Εδώ, η νέα επιλογή με iOS 15.6 ή iOS 16 beta απλώς διευκολύνει τους χρήστες να επιλέξουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις δοκιμής από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η Apple προσφέρει ένα ειδικό φύλλο στον ιστότοπό της .

Αυτό είναι ένα σύστημα προειδοποίησης των ανθρώπων, το οποίο συμπληρώνει τα υπάρχοντα συστήματα προειδοποίησης πληθυσμού καθιστώντας δυνατή την ειδοποίηση, μέσω τηλεφώνου, για τη φύση και τη θέση ενός κινδύνου ή μιας απειλής και την ένδειξη των ενεργειών και των συμπεριφορών που πρέπει να υιοθετηθούν. για την προστασία από αυτούς τους κινδύνους ή για τη μείωση της έκθεσης στις επιπτώσεις αυτών των απειλών όσο το δυνατόν περισσότερο.