Μια παραπομπή στον ιστότοπο του Netflix για να εγγραφείτε

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή Netflix, μπορείτε να επιλέξετε "Σύνδεση" εάν έχετε ήδη λογαριασμό ή να επιλέξετε τη νέα επιλογή με τον netflix.com/join . Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που λέει "Πρόκειται να βγείτε από την εφαρμογή και να εισέλθετε σε έναν ιστότοπο. Οι συναλλαγές σας δεν θα γίνονται πλέον με την Apple." Μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

Οποιοσδήποτε λογαριασμός που δημιουργείται ή αγορά πραγματοποιείται εκτός αυτής της εφαρμογής θα διαχειρίζεται ο προγραμματιστής "Netflix". Ο λογαριασμός σας στο App Store, οι αποθηκευμένοι τρόποι πληρωμής και οι σχετικές λειτουργίες, όπως η διαχείριση της συνδρομής σας και το αίτημα επιστροφών χρημάτων, δεν θα είναι διαθέσιμα. Η Apple δεν είναι υπεύθυνη για το απόρρητο ή την ασφάλεια οποιωνδήποτε συναλλαγών με αυτόν τον προγραμματιστή.

Το μήνυμα είναι επομένως σαφές πως το γεγονός ότι περάσετε τον ιστότοπο του Netflix υποδηλώνει ότι είναι η υπηρεσία που θα διαχειρίζεται την πληρωμή, τον λογαριασμό και όλα τα υπόλοιπα. Η Apple δεν θα έχει κανέναν έλεγχο εδώ, καθώς η συνδρομή δεν λαμβάνεται μέσω του App Store και του συστήματος πληρωμών του. 

Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο Netflix να έχει τον έλεγχο και κυρίως να μην πληρώνει το 30% της προμήθειας στην Apple για κάθε συνδρομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορούν όλοι οι προγραμματιστές να επωφεληθούν από αυτή τη δυνατότητα τοποθέτησης συνδέσμου σε έναν ιστότοπο για να εγγραφούν οι χρήστες. Αυτό αφορά αυτό που η Apple αποκαλεί εφαρμογές «αναγνώστη», δηλαδή αυτές που επιτρέπουν την προβολή περιεχομένου (Netflix, Spotify, κ.λπ.). Επίσης, πρέπει να κάνετε ένα αίτημα στην Apple για να πάρετε το πράσινο φως.