Ο δημοσιογράφος είχε ήδη αναφέρει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος για το Apple Watch Series 8 στην αρχή του έτους, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται. Αλλά οι μήνες έχουν περάσει και ο ενθουσιασμός για αυτό το χαρακτηριστικό θα είχε αρχίσει να αυξάνεται ξανά στην Apple, κάτι που επιτρέπει στο έργο να προχωρήσει.

Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό θερμόμετρο, το Apple Watch δεν θα έδινε στους χρήστες μια άμεση ανάγνωση της τρέχουσας θερμοκρασίας του σώματός τους, αλλά θα τους ειδοποιούσε απευθείας εάν πιστεύουν ότι έχουν πυρετό. Πρέπει επομένως να γίνει κατανοητό ότι δεν θα εμφανίζεται τίποτα συγκεκριμένο εάν ο χρήστης είναι καλά στην υγεία του, θα υπάρχουν ειδοποιήσεις μόνο σε περίπτωση προβλήματος.

Ωστόσο, η προσθήκη αυτής της λειτουργικότητας δεν είναι ακόμη βέβαιη. Η Apple θα συνεχίσει να το δοκιμάζει σε αυτό το σημείο. Ο Gurman διευκρινίζει παρεμπιπτόντως ότι ο νέος αισθητήρας θα πρέπει να υπάρχει στο βασικό Apple Watch Series 8, καθώς και στο νέο, πιο ανθεκτικό μοντέλο που θα απευθύνεται κυρίως σε άτομα που κάνουν extreme sports.

Με βάση προηγούμενες φήμες, το Apple Watch Series 8 θα έχει την ίδια συνολική σχεδίαση με τα προηγούμενα smartwatches. Στην πραγματικότητα, θα είχε τον ίδιο επεξεργαστή με τα Apple Watch Series 6 και 7 , κάτι που είναι κρίμα. Ωστόσο, θα βρίσκαμε μια αλλαγή στην οθόνη, χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά ποιες θα ήταν οι αλλαγές.