Στο σημείωμά της, η Apple αναφέρει ότι γνωρίζει ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το iPad mini 6 από την εγκατάσταση του iPadOS 15.5, με περιπτώσεις όπου το tablet απλώς αρνείται να φορτίσει. Ο κατασκευαστής καλεί τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις να συμβουλεύσουν τους πελάτες να κάνουν επανεκκίνηση για να δουν αν το πρόβλημα παραμένει. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό και προφανώς θα χρειαστεί μια ενημέρωση λογισμικού, εξ ου και η έρευνα.

Ένα ενδιαφέρον σημείο που επισημαίνει η Apple είναι ότι η αντικατάσταση ενός ελαττωματικού iPad με άλλο μοντέλο δεν είναι απαραίτητα καλή ιδέα για έναν πολύ απλό λόγο: το πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και στο άλλο μοντέλο. Το πρόβλημα χρέωσης είναι το λογισμικό και όχι το υλικό, εξ ου και η ανάγκη για ενημέρωση για την επίλυσή του.

Υπάρχουν δύο beta επί του παρόντος με μία για iPadOS (iOS) 15.6 και η άλλη για iPadOS (iOS) 16 . Η πρώτη έκδοση θα πρέπει σύντομα να είναι διαθέσιμη για όλους, για να δούμε αν θα είναι αρκετή για να διορθωθεί το σφάλμα ή αν θα πρέπει να περιμένουμε μια άλλη ενημέρωση που θα έρθει αργότερα.