Πώς να καθαρίσετε τα ηχεία και το μικρόφωνο του iPhone

0


Το iPhone παράγει κορυφαίες εικόνες και έχει πολλές δυνατότητες που το κάνουν ευχάριστο για τους χρήστες. Τι είναι όμως ένα iPhone χωρίς το ηχείο και το μικρόφωνό του. Αν και άλλοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν μια δυσλειτουργία του ηχείου και του μικροφώνου του iPhone, η κολλημένη βρωμιά, η σκόνη και το κερί είναι κοινές αιτίες των προβλημάτων. Σωρεύονται και φράζουν τα πλέγματα με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας την ποιότητα του ήχου που μπαίνει ή βγαίνει. Και ακόμη χειρότερα, αυτό μπορεί να τα εμποδίσει να λειτουργήσουν εντελώς.

Εάν το ηχείο και το μικρόφωνό σας iPhone δεν λειτουργούν, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε αυτές τις επιδιορθώσεις πριν ξοδέψετε μια περιουσία σε ένα κατάστημα επισκευής. Και ακόμα κι αν λειτουργούν, μπορεί να θέλετε να κάνετε τον καθαρισμό τους ρουτίνα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς με την πάροδο του χρόνου.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν καθαρίσετε το ηχείο και το μικρόφωνο του iPhone

Πριν προχωρήσετε στον καθαρισμό του ηχείου και του μικροφώνου του iPhone, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε για να αποφύγετε να κάνετε ζημιά σε  εξαρτήματα του iPhone.

1. Πού είναι το μικρόφωνο του iPhone;

Θα βρείτε το κύριο μικρόφωνο του iPhone στο κάτω αριστερό μέρος της συσκευής για τις περισσότερες σειρές. Είναι ένα μικρό άνοιγμα μεταξύ της πίσω κάμερας και του φακού. Είναι τα μικρά, στρογγυλά ανοίγματα στα αριστερά της θύρας φόρτισης του iPhone. Στη συνέχεια, τα πρόσφατα iPhone έχουν επίσης ένα μικρόφωνο στην πίσω θήκη. Αυτό βοηθά στο φιλτράρισμα του θορύβου από τους ήχους που εισέρχονται στο iPhone.

2. Πού μπορείτε να βρείτε τα ηχεία του iPhone;

Υπάρχουν δύο σετ ηχείων στο iPhone. Θα βρείτε το κύριο (για κλήσεις) στο επάνω μέρος της οθόνης. Είναι αυτή η τρύπα οριζόντιας γραμμής πάνω από την οθόνη, δίπλα στην μπροστινή κάμερα στα περισσότερα iPhone. Τα άλλα στερεοφωνικά ηχεία (για μουσική και βίντεο) είναι οι διακεκομμένες τρύπες στο κάτω δεξιό μέρος του iPhone, ακριβώς στα δεξιά της θύρας φόρτισης Lightning.

3. Βέλτιστες πρακτικές για τον καθαρισμό ηχείων και μικροφώνου iPhone

  • Αποσυνδέστε το iPhone σας από το καλώδιο τροφοδοσίας πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Μπορεί επίσης να θέλετε να το απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  • Αποφύγετε τη χρήση μεταλλικών αντικειμένων για το ξύσιμο των θυρών μικροφώνου και του πλέγματος ηχείων. Αυτό μπορεί να τρυπήσει τα πλέγματα και να σπάσει το μικρόφωνο και το ηχείο.
  • Μην χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του iPhone σας. Ενώ ορισμένα iPhone είναι αδιάβροχα, η σκόπιμη προσθήκη νερού σε ορισμένες μονάδες μπορεί να προκαλέσει βλάβη.
  • Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μη μεταλλικά αντικείμενα για να ξύσετε το ηχείο, προσέξτε να μην τρυπήσετε το πλέγμα.
  • Η Apple συνιστά να αποφεύγετε τη χρήση καθαριστικών που περιέχουν λευκαντικό ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.
  • Μην βυθίζετε το iPhone σας σε υγρό καθαρισμού.

Τώρα ας αρχίσουμε να καθαρίζουμε τα ηχεία και το μικρόφωνό σας στο iPhone.

Πώς να καθαρίσετε τα ηχεία του iPhone

Ένα βρώμικο ή φραγμένο ηχείο μπορεί να σας εμποδίσει να απολαμβάνετε μουσική, βίντεο ή κλήσεις στο iPhone σας. Ωστόσο, το ηχείο του iPhone έχει ένα κάλυμμα από μαλακό πλέγμα . Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τον καθαρισμό αυτού του εξαρτήματος. Αλλά παρακάτω είναι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το καθαρίσετε.

1. Απαλλαγείτε από τα υπολείμματα ή τα χνούδια με βαμβακερά πανάκια

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να σκουπίσετε το ηχείο του iPhone σας με βαμβακερά πανάκια Αυτό είναι βολικό για τον καθαρισμό του επάνω ηχείου πάνω από την οθόνη. Για να ξεκινήσετε, βρείτε μια στεγνή μπατονέτα:

  1. Πιέστε το βαμβακερό πανάκι για να ξεκινήσετε από τη μία άκρη του ηχείου.
  2. Ασκήστε απαλή πίεση για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σπάσει η οθόνη.
  3. Στη συνέχεια, κυλήστε αργά τη μπατονέτα μπρος-πίσω πάνω από το πλέγμα.
  4. Μπορεί να παρατηρήσετε λίγη βρωμιά στη μπατονέτα.

Με αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε την ίδια διαδικασία και στα κάτω ηχεία. Ωστόσο, αυτή τη φορά, χρειάζεστε περισσότερη ακρίβεια.

2. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα

Αν και μια οδοντογλυφίδα φαίνεται αιχμηρή για τον καθαρισμό των ηχείων, λειτουργεί αρκετά καλά. Την χρησιμοποίησα όταν βούλωσαν τα ηχεία στο κάτω μέρος του iPhone. Ωστόσο, προσέξτε να μην τρυπήσετε το πλέγμα. Γι' αυτό να είστε ευγενικοί μαζί του.

Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να καθαρίσετε τα κάτω ηχεία, καθώς είναι πιο λεπτά από τα επάνω. Έτσι, μια μπατονετα μπορεί να μην κάνει πολύ καλό καθαρισμό, καθώς δεν μπορεί να διαπεράσει όλα τα σημεία. Για να το κάνετε αυτό, στρέψτε απαλά την οδοντογλυφίδα σε κάθε σημείο του ηχείου. Στη συνέχεια κυλήστε το αργά σε κάθε άνοιγμα, ξύνοντάς το απαλά. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει στο πλέγμα. 

3. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να πετύχει μια οδοντόβουρτσα όταν τη χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα ηχεία. Ήταν αυτό που δοκίμασα μετά αφού χρησιμοποίησα μια μπατονέτα και οδοντογλυφίδα στα ηχεία μου. Η ιδέα είναι να ξεσκονίσετε τα υπολείμματα που έχουν απομείνει ενώ η οδοντόβουρτσα ξύνει ό,τι μπορεί και από τα ηχεία. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Η χρήση της οδοντόβουρτσας είναι απλή. Τοποθετήστε το στα ηχεία και ξύστε απαλά μπρος-πίσω.

4. Αφαιρέστε την επίμονη σκόνη με ταινία

Η ταινία περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια συγκολλητικής ουσίας που προσκολλώνται στη βρωμιά και τη σκόνη και είναι ευαίσθητη στην πίεση. Έτσι, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της κολλημένης βρωμιάς από το ηχείο. Ίσως θέλετε να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε μετά τον καθαρισμό με άλλες μεθόδους.

Για να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ταινίας, πάρτε ένα κομμάτι από αυτό και κολλήστε το στα ηχεία (αυτό ισχύει και για τα δύο ηχεία). Πιέστε λίγο και στη συνέχεια αφαιρέστε την ταινία αμέσως για να απαλλαγείτε από τη κολλημένη σκόνη ή τη βρωμιά. Μπορεί να παρατηρήσετε ακαθαρσίες να προσκολλώνται στην επιφάνεια της ταινίας όταν αφαιρεθεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να νιώσετε ότι δεν υπάρχει πια βρωμιά ή σκόνη.

5. Χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα

Παρόλο που η Apple προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείτε πεπιεσμένο αέρα κατά τον καθαρισμό του iPhone , λειτουργεί εάν γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε. Ο πεπιεσμένος αέρας βοηθά στην απομάκρυνση της παγιδευμένης σκόνης που μπορεί να έχει εισέλθει στο εσωτερικό μέρος των ηχείων κατά τον καθαρισμό. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν εφαρμόζετε ένα ξεσκονόπανο αέρα ή πεπιεσμένο αέρα στα ηχεία (ειδικά στο επάνω ηχείο). Αρχικά, μπορεί να θέλετε να πάρετε ένα δοχείο αερίου συμπιεσμένου με αεροζόλ, όπως το Falcon Dust από την Amazon.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε τα ηχεία σας χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο πεπιεσμένου αέρα στέκεται όρθιο.
  2. Για να καθαρίσετε το επάνω ηχείο:
    • Τοποθετήστε το δοχείο πεπιεσμένου αέρα λίγα εκατοστά μακριά από το ηχείο, φροντίζοντας να δείχνει προς την οπή του πλέγματος και όχι την οθόνη.
    • Εφαρμόστε μερικές δόσεις αέρα για να αφαιρέσετε την παγιδευμένη σκόνη.

Για να εκτινάξετε τις κηλίδες σκόνης από τα κάτω ηχεία, στρέψτε τον αέρα κατευθείαν προς τα ανοίγματα και εφαρμόστε μερικές ριπές.

6. Δοκιμή ηχείων

Αφού ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, μπορείτε τώρα να αναπαράγετε ένα τραγούδι ή ένα βίντεο για να δοκιμάσετε τα ηχεία. Παρατηρήστε τη διαφορά στην ποιότητα ήχου πριν και μετά τον καθαρισμό.

Πώς να καθαρίσετε το μικρόφωνο iPhone

Το μικρόφωνο βοηθά στη μετάδοση του ήχου από εσάς στον δέκτη κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Λαμβάνει επίσης ήχο και φιλτράρει το θόρυβο κάθε φορά που ηχογραφείτε μια φωνητική σημείωση. Όπως τα ηχεία, η ποιότητα του ήχου επηρεάζεται εάν είναι φραγμένα.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε τα μικρόφωνα του iPhone σας.

1. Χρησιμοποιήστε  μια μπατονέτα για να καθαρίσετε το μικρόφωνο

Αν και η μπατονετα έχει φαρδιές άκρες, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε σε μια άκρη ακριβείας, ώστε να δείτε αν μπορεί να διεισδύσει στα σημεία του μικροφώνου. Αλλά μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να το κάνετε με αυτό.

Για να καθαρίσετε τα μικρόφωνα με το βαμβάκι:

Στρέψτε το σε κάθε άνοιγμα μικροφώνου και ασκήστε ελαφριά πίεση. Στη συνέχεια, κυλήστε  πάνω του. Ελέγξτε την άκρη της μπατονέτας για να δείτε αν υπάρχει βρωμιά πάνω της. Επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα νέο ακουστικό μέχρι να μην υπάρχουν άλλοι λεκέδες στα κομμάτια βαμβακιού.

2. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες

Το Microfiber είναι ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα που δεν χαράζει το iPhone σας. Για να καθαρίσετε το μικρόφωνο του iPhone σας με ένα πανί από μικροΐνες διπλώστε τογια να δημιουργήσετε μια μικροσκοπική μύτη. Στη συνέχεια, κυλήστε το πάνω από κάθε σημείο μικροφώνου επανειλημμένα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.

3. Καθαρίστε το μικρόφωνο χρησιμοποιώντας ισοπροπυλική αλκοόλη, οδοντόβουρτσα και ακουστικό

Η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι ένα πτητικό υγρό με ιδιότητα διάλυσης του κεριού. Έτσι, στεγνώνει γρήγορα και δεν μουσκεύει το μικρόφωνο του iPhone σας, καθώς είναι πτητικό υγρό. Μπορείτε να προμηθευτείτε αυτό το υγρό από οποιοδήποτε πλησιέστερο κατάστημα χημικών.

Για να καθαρίσετε το iPhone σας με ισοπροπυλική αλκοόλη:

  1. Ρίξτε λίγο από το υγρό σε ένα μικρό δοχείο.
  2. Βουτήξτε μια καθαρή, μαλακή οδοντόβουρτσα ή πινέλο ζωγραφικής στο υγρό απαλά.
  3. Βεβαιωθείτε ότι οι απολήξεις της βούρτσας φτάνουν στο πλέγμα.
  4. Τρίψτε απαλά τη βούρτσα πάνω από τα πίσω και κάτω ανοίγματα του μικροφώνου.

Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές μπορείτε. Μόλις τελειώσετε, χρησιμοποιήστε μια στεγνή μπατονέτα ακουστικών για να καθαρίσετε τα πλέγματα του μικροφώνου. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του υπολείμματος κεριού ή βρωμιάς.

4. Χρησιμοποιήστε ξεσκονόπανα αέρα/πεπιεσμένο αέρα

Όπως και στην περίπτωση των ηχείων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ξεσκονόπανο για να απομακρύνετε τα υπολείμματα από το μικρόφωνό σας iPhone. Εάν δεν διαβάσατε το προηγούμενο βήμα για τον καθαρισμό του ηχείου με αυτήν τη μέθοδο, δείτε πώς:

Στρέψτε το άνοιγμα του ξεσκονίσματος αέρα προς τα ανοίγματα του μικροφώνου και εφαρμόστε μερικές βολές συμπιεσμένου αερίου για να διώξετε την παγιδευμένη σκόνη μέσα από το μικρόφωνο.

5. Δοκιμάστε το μικρόφωνο iPhone

Τώρα δοκιμάστε το μικρόφωνο ηχογραφώντας μια φωνητική σημείωση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Voice Memo. Στη συνέχεια, σημειώστε εάν υπάρχουν βελτιώσεις στην ποιότητα εγγραφής. Μπορείτε επίσης να καλέσετε έναν φίλο για να ρωτήσετε αν μπορεί να σας ακούσει καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό στόκου

Τα ηλεκτρονικά καθαριστικά στόκου είναι μαλακά υλικά που μοιάζουν με σιλικόνη που κολλάνε στις γωνίες και τις σχισμές μιας συσκευής για να απορροφούν τη κολλημένη και κρυμμένη βρωμιά. Τα καθαριστικά στόκου βοηθούν στην απομάκρυνση της βρωμιάς από τις απρόσιτες γωνίες στα ηχεία και τα μικρόφωνα του iPhone σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε καθαριστικά στόκου από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα κοντά σας.

Στη συνέχεια, τσιμπήστε ένα μικρό μέρος του στόκου και πιέστε το στα ηχεία και τα μικρόφωνα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το για να αρπάξει τη βρωμιά από τις γωνίες αυτών των τμημάτων.

Καθαρίστε το ηχείο και το μικρόφωνο iPhone από την Apple

Υπάρχουν πολλές εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες επισκευής από την Apple σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ο εντοπισμός τους εξαρτάται από την τοποθεσία ή την περιοχή σας. Μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτούς τους αντιπροσώπους αφού είναι πιστοποιημένοι από την Apple. Ωστόσο, ενώ ορισμένοι επισκευαστές μπορεί να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το iPhone σας δωρεάν, άλλοι ενδέχεται να σας χρεώσουν για αυτό. Μπορεί να θέλετε να μεταφέρετε το iPhone σας στο κέντρο επισκευής της Apple που βρίσκεται πιο κοντά σας, εάν η βρωμιά έχει αυξηθεί σε ένα επίπεδο πέρα ​​από τον έλεγχό σας. Δείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple .

Τα ηχεία και τα μικρόφωνα είναι απαραίτητα μέρη του iPhone. Και μπορεί να σας κουράσουν αν αποτύχουν να λειτουργήσουν. Οι μέθοδοι που έχω προτείνει στην ανάρτηση είναι αποδεδειγμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα καθαρίσετε για να ενισχύσετε την απόδοσή τους ή να τα κάνετε να λειτουργήσουν ξανά σωστά.

Λάβετε υπόψη ότι το iPhone σας χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό για να αποφευχθεί η συσσώρευση βρωμιάς. Επιπλέον, μπορείτε να επενδύσετε σε αυτό το κιτ καθαρισμού iPhone πολλαπλών εργαλείων PurePort από την Amazon, αν δεν σας πειράζει το κόστος. Αυτό έχει όλα τα εργαλεία για τον καθαρισμό κάθε μέρους του iPhone σας, συμπεριλαμβανομένων των ηχείων και των μικροφώνων.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !