Το σχέδιο περιλαμβάνει το λευκό χρώμα (υπάρχει και μαύρο μοντέλο) και τις διαφανείς όψεις κουμπιών. Η Backbone λέει ότι το χειριστήριο είναι συμβατό με όλα τα iPhone, με έναν προσαρμογέα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Οι χρήστες μπορούν απλώς να εισάγουν ένα smartphone της Apple στο χειριστήριο και να αρχίσουν να παίζουν παιχνίδια PlayStation μέσω της εφαρμογής PS Remote Play ή παιχνίδια από το App Store, το Apple Arcade, το Xbox Game Pass κ.λπ.

Το χειριστήριο φορτίζει μέσω του iPhone που είναι συνδεδεμένο στη θύρα Lightning. Υπάρχει επίσης μια άλλη θύρα Lightning για όσους θέλουν άλλο τρόπο φόρτισης. Σημειώστε επίσης την παρουσία υποδοχής 3,5 mm για όλους όσους θέλουν να παίξουν με ακουστικά ή ενσύρματα ακουστικά. Επιπλέον, υπάρχει ένα κουμπί για τη λήψη φωτογραφιών (φωτογραφιών και βίντεο) και ένα κουμπί για την εκκίνηση της εφαρμογής Backbone.

Το χειριστήριο Backbone One για iPhone (έκδοση PlayStation) διατίθεται στην τιμή των 119,99 ευρώ . Η αγορά του σάς επιτρέπει να έχετε έναν μήνα δωρεάν Apple Arcade, έναν δωρεάν δοκιμαστικό μήνα του Game Pass Ultimate και μια δωρεάν δοκιμή τριών μηνών για το Discord Nitro.