Το Picture-in-Picture (PiP) είναι πραγματικά διαθέσιμο με το YouTube στο iOS

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λειτουργία Picture-in-Picture (PiP) είναι δωρεάν για όλους. Λειτουργεί σε όλα τα βίντεο εκτός από τα μουσικά βίντεο. Αλλά για όλα τα άλλα βίντεο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι έτσι δυνατό να εκκινήσετε ένα βίντεο, να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη του iPhone σας ενώ διατηρείτε το βίντεο σε μια γωνία της οθόνης και να εκκινήσετε μια άλλη εφαρμογή.

Μετά έρχεται η περίπτωση όλων των άλλων χωρών. Είτε στη Ελλάδα είτε αλλού, η λειτουργία Picture-in-Picture (PiP) στο YouTube από το iOS απαιτεί μια premium συνδρομή. Αυτό κοστίζει 11,99 €/μήνα (15,99 €/μήνα μέσω της εφαρμογής) και αφαιρεί διαφημίσεις, επιτρέπει τη λήψη εκτός σύνδεσης, παρέχει πρόσβαση στην υπηρεσία ροής μουσικής YouTube Music και επομένως τώρα στη λειτουργία Picture-in-Picture (PiP). Για μια φορά, λειτουργεί σε όλα τα βίντεο, ακόμη και σε μουσικά βίντεο.

Γιατί η πρόσβαση είναι δωρεάν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πληρώνεται στον υπόλοιπο κόσμο; Καλή ερώτηση. Το YouTube δεν μας δίνει την απάντηση.

Σημειώστε ότι η καινοτομία απαιτεί ένα iPhone με iOS 15 τουλάχιστον ή ένα iPad με iPadOS 15 τουλάχιστον. Οι χρήστες Android έχουν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα εδώ και λίγο καιρό.

Επίσης για να δούμε αν θα μας πει κάτι η Apple. Η λειτουργία Picture-in-Picture (PiP) είναι στο iOS από το iOS 14. Αποδεικνύεται ότι η Apple δεν επιτρέπει στις εφαρμογές να χρεώνουν για μια λειτουργία που υπάρχει εγγενώς στο iOS. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει το YouTube εδώ.