Οι διαφημίσεις στην εφαρμογή Χάρτες της Apple δεν θα είναι σε πανό όπως μπορούν να προβληθούν σε ιστότοπους και εφαρμογές. Αυτή θα είναι επιχορηγούμενη έρευνα. Για παράδειγμα, μια αλυσίδα φαστ φουντ θα μπορούσε να πληρώσει στην Apple για να επισημαίνεται το όνομά της και η διεύθυνση των εστιατορίων της όταν οι χρήστες αναζητούν "Μπέργκερ". Άλλες εφαρμογές συμπεριφέρονται παρόμοια, όπως οι Χάρτες Google και το Waze.

Οι χρήστες iPhone και iPad είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτήν την αρχή με το App Store και τα αποτελέσματα αναζήτησης με χορηγία. Οι προγραμματιστές μπορούν να εμφανίσουν τις εφαρμογές τους με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Επιπλέον, η Apple έχει ήδη ανακοινώσει ότι το App Store θα εμφανίζει περισσότερες διαφημίσεις, με διαφημίσεις στην αρχική σελίδα (που ονομάζεται Σήμερα) και στις σελίδες των εφαρμογών, σε επίπεδο συγκεκριμένης ενότητας. 

Πριν από λίγο καιρό, ο Gurman ανακοίνωσε ότι η Apple σκόπευε να παράγει όλο και περισσότερα χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις σε πολλές εφαρμογές στο iPhone. Επρόκειτο συγκεκριμένα για τα Podcasts, το Apple TV +, τα Βιβλία και συνεπώς τα σχέδια. Επί του παρόντος, ο κατασκευαστής παράγει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από χρηματοδοτούμενες αναζητήσεις στο App Store. Ο Todd Teresi, ο αντιπρόεδρος των διαφημιστικών πλατφορμών, θέλει να γίνει διψήφιος αριθμός.