Όλες οι φήμες συμφωνούν ότι η Apple δεν θα προσφέρει ένα iPhone 14 mini. Κι όμως, σήμερα, το «μικρό» smartphone συζητιέται πολύ, κάτι που ειναι πολύ ύποπτο.

Σύμφωνα με τον Evan Blass , ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς της Apple στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ετοιμάζει το απόθεμα αρκετών iPhone και iPad για τον Σεπτέμβριο και θα υπάρχουν όπως μας λέει τέσσερα iPhone 14, συμπεριλαμβανομένου ενός μίνι μοντέλου.

Ο Evan Blass είναι συνήθως πάντα ένας πολύ πεπειραμένος leaker. Εδώ και χρόνια μοιράζεται πολλές πληροφορίες για τα smartphone  Είναι επίσης αυτός που γενικά αποκαλύπτει διαφημιστικές εικόνες smartphone πριν από την επίσημη παρουσίαση. Όμως για μια φορά οι πληροφορίες της ημέρας φαίνονται κάτι παραπάνω από ύποπτες.

Αρκετές εξειδικευμένες και έμπειρες πηγές στο σύμπαν της Apple, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή Ming-Chi Kuo και του Mark Gurman του Bloomberg, έχουν ήδη αναφέρει ότι η Apple θα προσφέρει ένα iPhone 14 (6,1 ίντσες), iPhone 14 Max (6,7 ίντσες), ένα iPhone 14 Pro (6,1 ίντσες) και ένα iPhone 14 Pro Max (6,7 ίντσες). Δεν αναφέρεται ένα μίνι μοντέλο 5,4 ιντσών, ιδίως επειδή οι πωλήσεις των iPhone 12 mini και iPhone 13 mini δεν ήταν πολύ καλές .

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, θα ήταν επομένως πολύ περίεργο να έχουμε ένα iPhone 14 mini κατά την κεντρικής ομιλία της Apple στις 7 Σεπτεμβρίου .

Επίσης, ο Evan Blass αναφέρει ότι ο ασιατικός λιανοπωλητής θα διαθέτει ένα βασικό iPad 10,2 ιντσών για τον Σεπτέμβριο. Και πάλι όμως είναι ύποπτο αφού φήμες ανακοίνωσαν ότι το εν λόγω iPad θα είχε οθόνη 10,5 ιντσών και όλα δείχνουν ότι η παρουσίαση θα γίνει τον Οκτώβριο και όχι τον επόμενο μήνα.