Η Apple θα κάνει μια ακομη αλλαγή από την 1η Οκτωβρίου για τα ανταλλακτικά και τα διάφορα προϊόντα της όπως iPhone, iPad, Mac και Apple Watch όπου θα έχουν 18ψήφιους σειριακούς αριθμούς. Επί του παρόντος, οι αύξοντες αριθμοί έχουν 17 ψηφία.

Σύμφωνα με το MacRumors , η Apple ενημέρωσε τους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές σε ένα σημείωμα ότι τα μηχανήματα και ο άλλος εξοπλισμός τους θα πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να υποστηρίζουν 18ψήφιους σειριακούς αριθμούς. Επίσης, η καινοτομία πιθανότατα θα ισχύει μόνο για μελλοντικά ανταλλακτικά επισκευής, όπως αυτά για τα νέα iPhone, iPad, Apple Watch και Mac.

Να σημειωθεί ότι η αλλαγή θα γίνει πολύ λίγο μετά την κυκλοφορία των τεσσάρων μοντέλων iPhone 14 και του Apple Watch Series 8, καθώς και των παραλλαγών του. Αυτές οι συσκευές αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας στις 7 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμες για αγορά στις 16.

Σημειώστε ότι πριν από την κυκλοφορία του iPhone 12 το 2020, η Apple ενημέρωσε τους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές για την πρόθεσή της να στραφεί στη χρήση ενός τυχαίου σειριακού αριθμού για τα προϊόντα της αντί για την προηγούμενη μορφή, η οποία επέτρεπε για χρόνια στους πελάτες και τους επισκευαστές να καθορίσουν πότε και όπου κατασκευαζόταν ένα προϊόν. Η Apple δεν εφάρμοσε την τυχαία μορφή μέχρι το μωβ iPhone 12 τον Μάιο του 2021.