Η εφαρμογή του Outlook για κινητά δίνει στους χρήστες δύο επιλογές για την οργάνωση των εισερχομένων τους όπως ένα μεμονωμένο φάκελο εισερχομένων με τα πάντα ή ένα φάκελο εισερχομένων με καρτέλες χωρισμένο σε δύο κατηγορίες — "Εστιασμένο" με σημαντική αλληλογραφία και "Άλλο" με οτιδήποτε άλλο. Προηγουμένως, η Microsoft έβαζε διαφημίσεις μόνο στην καρτέλα "Άλλα" για δωρεάν χρήστες, αλλά η εταιρεία τις προσθέτει τώρα σε λειτουργία μεμονωμένων εισερχομένων.

"Για τους δωρεάν χρήστες του Outlook, οι διαφημίσεις εμφανίζονται στα εισερχόμενά τους και μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα "Εισερχόμενα προτεραιότητας" εάν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις μόνο στα "Άλλα" εισερχόμενα" , δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο The Verge .

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στην κορυφή των εισερχομένων. Μερικοί το κάνουν πραγματικά να μοιάζει με νέο email, ενώ στην πραγματικότητα είναι διαφήμιση. Είναι δυνατό να σύρετε τη διαφήμιση για να εξαφανιστεί. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, η απόσυρση είναι προσωρινή και θα εμφανιστεί γρήγορα μια άλλη διαφήμιση.

Υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν διαφημίσεις στο Outlook; Ναι, πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή επί πληρωμή που βρέθηκε με το Microsoft 365. Η επίσημη τιμή είναι 69 €/έτος για ένα άτομο ή 99 €/έτος για οικογένεια. Αυτό δίνει πρόσβαση σε μερικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της σουίτας του Office.