Το iPhone XR θα επιστρέψει… σχεδόν λίγο πολύ

Σύμφωνα με τον Jon Prosser, το iPhone SE 4 θα είναι «απλώς ένα iPhone XR». Αυτό συνεπάγεται σημαντικές αλλαγές αφού το τρέχον μοντέλο βασίζεται στο iPhone 8. Επομένως, βρίσκουμε μια οθόνη LCD 4,7 ιντσών με μεγάλα περιθώρια τριγύρω και την παρουσία του κουμπιού Home με Touch ID.

Η μετάβαση στη σχεδίαση του iPhone XR θα καταστήσει δυνατή την ύπαρξη μιας οθόνης LCD 6,1 ιντσών, η οποία είναι μια αξιοσημείωτη διαφορά. Όσοι τους αρέσουν τα «μικρά» τηλέφωνα μπορεί να μην εκτιμούν απαραίτητα αυτή την επιλογή της Apple, ειδικά από τη στιγμή που ο κατασκευαστής θα εγκαταλείψει επίσης τη μίνι σειρά μιας και το iPhone 14 δεν θα έχει τέτοιο μοντέλο .

Άλλες αλλαγές είναι η άφιξη του Face ID στο iPhone SE, γνωρίζοντας ότι το κουμπί Home και το Touch ID θα εξαφανιστούν. Και ποιος λέει ότι η παρουσία του Face ID θα ειναι με εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης.

Από την πλευρά της φωτογραφίας, δεν θα πρέπει να έχει σημαντικό κενό σε σύγκριση με το υπάρχον iPhone SE αφού ο αισθητήρας είναι σχετικά παρόμοιος. Όσο για τον επεξεργαστή, η Apple προσφέρει γενικά το τελευταίο της τσιπ. Για παράδειγμα, το iPhone SE από το 2022 έχει το τσιπ A15, το ίδιο που βρέθηκε στο iPhone 13. Αλλά το σενάριο θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αυτή τη φορά, γνωρίζοντας ότι το iPhone 14 θα κρατούσε το A15 – μόνο τα μοντέλα Pro θα αναβαθμίσουν το A16.

Μια μορφή που βοηθά τις πωλήσεις;

Η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του νέου smartphone είναι προς το παρόν άγνωστη. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει σε επίπεδο πωλήσεων. Το τρέχον μοντέλο δεν πουλάει πολύ καλά , πιθανώς επειδή το ευρύ κοινό δεν εκτιμά πλέον πραγματικά τη σχεδίαση, η οποία έχει αρχίσει να τρέχει, και το γεγονός ότι η οθόνη είναι «μικρή». Οι πωλήσεις του iPhone 13 mini είναι επίσης μικρές , σημάδι για άλλη μια φορά ότι οι «μικρές» οθόνες δεν είναι πλέον πραγματικά ελκυστικές αυτές τις μέρες.