Ο CoolStar
κοινοποίησε μια κατά προσέγγιση ημερομηνία κυκλοφορίας για το Cheyote, το εργαλείο jailbreak για το iOS 15 που θα είναι σε τουλάχιστον σε τέσσερις εβδομάδες. Ο προγραμματιστής, ενοχλημένος, αντέδρασε στους πολλούς χρήστες που τον παρενόχλησαν για να δώσει το ραντεβού.

Ένα από τα βασικά εμπόδια δεν είναι άλλο από την ενεργοποίηση των tweaks, πέρα ​​από τα πρόσθετα σφάλματα που δεν έχουν ακόμη επιδιορθωθεί, όπως αναφέρει ο CoolStar. Η συντριπτική πλειονότητα των διαθέσιμων τροποποιήσεων jailbreak εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μόνο υποκατάστατα API. Αλλά ο προγραμματιστής θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο με τη μονάδα libhooker για να προσφέρει υποστήριξη για τροποποιήσεις στο iOS 15 χωρίς να σπάσει την υπογραφή κώδικα και το μισό λειτουργικό σύστημα στη διαδικασία.

Το jailbreak ήταν σχεδόν έτοιμο από τον περασμένο μήνα, αναγνωρίζει ο CoolStar. Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα , ο προγραμματιστής ενδιαφέρθηκε λιγότερο για αυτό και προτίμησε να επικεντρωθεί στο ChromeOS, το λειτουργικό σύστημα της Google για ορισμένους φορητούς υπολογιστές.

Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι το Cheyote θα κυκλοφορήσει όταν το iOS 16 θα είναι
διαθέσιμο για λήψη (κανονικά μέσα Σεπτεμβρίου). Ωστόσο, δεν θα υπάρξει jailbreak για αυτήν την έκδοση, τουλάχιστον αρχικά. Θα είναι μόνο για iOS 15.