Το iOS 15.6.1 κυκλοφόρησε στις 17 Αυγούστου . Δεν πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά, η Apple προτίμησε να επικεντρωθεί στην ασφάλεια διορθώνοντας δύο ελαττώματα. Το πρώτο αφορά τον πυρήνα, με την Apple να δηλώνει ότι μια εφαρμογή μπορεί να μπορεί να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα με δικαιώματα πυρήνα. Ένα πρόβλημα εγγραφής εκτός ορίων επιλύθηκε με βελτιωμένο έλεγχο ορίων. Το δεύτερο ελάττωμα επηρέασε το WebKit, δηλαδή τη μηχανή απόδοσης του Safari. Η Apple εξηγεί ότι η επεξεργασία κακόβουλου περιεχομένου ιστού θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα. Και πάλι, ένα πρόβλημα εγγραφής εκτός ορίων επιλύθηκε με καλύτερο έλεγχο ορίων.

Ποιες εκδόσεις μπορούν να εγκατασταθούν σήμερα; Εάν έχετε iPhone 8 ή νεότερο μοντέλο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνο το iOS 16. Εάν έχετε παλαιότερο μοντέλο, δικαιούστε το iOS 15.7 που κυκλοφόρησε πρόσφατα για να καλύψει τρύπες ασφαλείας.

Η επόμενη ενημέρωση θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα και θα πρέπει να είναι iOS 16.0.2 (το iOS 16.0.1 και υπάρχει ήδη για το iPhone 14 ). Η Apple ανακοίνωσε ότι θα διορθώσει πολλά σφάλματα, όπως το κούνημα της κάμερας στο iPhone 14 Pro , το αίτημα άδειας αντιγραφής-επικόλλησης και στο iPhone 14s μετά τη μεταφορά δεδομένων από ένα παλιό iPhone . Θα υπάρχει επίσης το iOS 16.1 ( που ειναι προς το παρόν σε beta ), αλλά αυτό θα είναι για αργότερα.