Ήταν αναμενόμενο, αλλά όχι με αυτό το όνομα. Το Apple Watch Pro των φημών είναι λοιπόν στην πραγματικότητα το
Apple Watch Ultra , ένα μοντέλο με στερεοποιημένη θήκη από τιτάνιο με πάχος 49mm. Σχεδιασμένο για backpackers ή καθημερινούς λάτρεις της περιπέτειας, το Apple Watch Ultra προσφέρει 60 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέσω μιας νέας ρύθμισης βελτιστοποίησης μπαταρίας... η οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Ακόμη και το βραχιόλι έπρεπε να επανασχεδιαστεί. Για να μην παραπονιόμαστε αν βρεθούμε στη μέση του Αμαζονίου, το Apple Watch Ultra έχει συχνότητες L1 και L5 για όλο και πιο αξιόπιστο και ακριβές GPS. Σε αυτό το θέμα, το Apple Watch Ultra μπορεί να καταγράψει τη διαδρομή που διανύθηκε για να διευκολύνει την επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.

Το κουμπί δράσης στα αριστερά του πλαισίου σάς επιτρέπει να εκκινήσετε πολλές λειτουργίες… ή να υποδείξετε ότι μια δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Η εφαρμογή Compass έχει επανασχεδιαστεί για περισσότερες πληροφορίες και καλύτερη αξιοπιστία. Ένας ήχος ειδοποίησης μπορεί επίσης να εκπέμψει το ρολόι σε περίπτωση προβλήματος, ένας ήχος που μπορεί να ακουστεί έως και 180 μέτρα μακριά. 

Apple Watch Ultra Resists immersion (πρότυπο WR100 και EN 13319) και μια νέα εφαρμογή ξεκινά αυτόματα όταν ο χρήστης του ρολογιού βουτάει στο νερό. Η Apple παρουσιάζει μια εφαρμογή αφιερωμένη στους δύτες, την Oceanic +, η οποία σας επιτρέπει να προγραμματίσετε λεπτομερώς ένα καταδυτικό ταξίδι. Το Apple Watch Ultra κοστίζει 799 $. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει και η παράδοση θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου.