Αρχικά, η Apple πρόσθεσε το ποσοστό της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης με το iOS 16 . Αυτό αφορούσε μοντέλα με Face ID, αλλά μερικά αποκλείστηκαν χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά γιατί. Η Apple δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για αυτό. Σήμερα, το iOS 16.1 beta προσφέρει υποστήριξη για ξεχασμένα μοντέλα.

Όσοι έχουν iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone 11 ή iPhone XR με την έκδοση beta του iOS 16.1  μπορούν να μεταβούν στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν την επιλογή «Ποσοστό μπαταρίας».

Σημειώστε ότι αυτή η προσθήκη έρχεται 48 ώρες αφότου η Apple ανέφερε στον ιστότοπό της ότι τα iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini δεν υποστήριξαν το ποσοστό της μπαταρίας. Αυτό ισχύει τεχνικά με το iOS 16, αλλά θα είναι ιστορία με το iOS 16.1.

Η Apple δεν λέει ακόμη πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση της ενημέρωσης. Πέρυσι, το iOS 15.1 κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου. Μπορούμε επομένως να φανταστούμε ότι το παράθυρο κυκλοφορίας θα είναι παρόμοιο φέτος για το iOS 16.1.