Η Apple μας παρουσίασε τη λειτουργία Ανίχνευσης Ατυχήματος Οχημάτων του
iPhone 14, 14 Pro καθώς και του Apple Watch Series 8, Ultra ή SE2 . Οι τολμηροί από το κανάλι TechRax στο YouTube θέλησαν να την μάθουν στα σίγουρα με μια δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες.

Η διαδικασία δοκιμής είναι απλή με ένα όχημα «σύγκρουσης» και ένα iPhone 14 Pro στηριγμένο στην πλάτη του οδηγού και στη συνέχεια το όχημα ελέγχεται με ασύρματο που το οδηγούν κατευθείαν προς τα συντρίμμια ενός άλλου οχήματος.

Μετά από μια αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια (το αυτοκίνητο της δοκιμής χάνει το στόχο και παραλίγο να πέσει πάνω σε ηλεκτρικό πυλώνα), τελικά έρχεται ένα σοκ και δύο φορές το iPhone 14 Pro ανιχνεύει καλά το ατύχημα και αρχίζει να ξεκινά τη διαδικασία αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης. Υπενθυμίζουμε ότι εάν ο χρήστης δεν σταματήσει ο ίδιος την αντίστροφη μέτρηση, το iPhone εκκινεί την κλήση και ταυτόχρονα στέλνει τη γεωγραφική του θέση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η επιτυχία των δοκιμών,  που παρόλο τα "ατυχήματα" συμβαίνουν με χαμηλή ταχύτητα, δείχνει ότι η Apple το έχει κάνει καλά το θέμα της. Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία ανίχνευσης ατυχήματος βασίζεται στα δεδομένα που επιστρέφουν διάφοροι αισθητήρες (επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο κ.λπ.) καθώς και σε εξειδικευμένο λογισμικό. 

Δείτε το σχετικό βίντεο...