Τελικά  μην περιμένετε να έχετε την επιλογή  "προσαρμοστική διαφάνεια" για τα AirPods Pro πρώτης γενιάς και τα AirPods Max με το iOS 16.1. Η επιλογή
που υπάρχει αυτήν τη στιγμή με την beta του iOS 16.1 αποδεικνύεται ότι ειναι σφάλμα.

Η λειτουργία προσαρμοστικής διαφάνειας βοηθά στη μείωση των δυνατών ήχων γύρω σας, όπως οι σειρήνες, οι κατασκευές ή τα δυνατά ηχεία σε μια συναυλία, χωρίς να αποκλείεται όλος ο θόρυβος. Είναι διαθέσιμο μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > [τα AirPods σας] > και μετά ενεργοποιώντας την Προσαρμοστική διαφάνεια. Αυτή η λειτουργία είναι ήδη σε ισχύ με το AirPods Pro 2, που κυκλοφόρησε πρόσφατα .

Αλλά σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg , η παρουσία της επιλογής για τα AirPods Pro 1 και AirPods Max είναι απλώς ένα σφάλμα. Επομένως, οι χρήστες με τα παλιά ακουστικά δεν θα πρέπει να περιμένουν να το έχουν με την τελική έκδοση του iOS 16.1.

Μπορεί να προκύψει ένα ερώτημα πως είναι απλώς ένα σφάλμα οθόνης ή είναι πραγματικά διαθέσιμη η επιλογή και η Apple την ενεργοποίησε κατά λάθος με την έκδοση beta; Είναι πιθανό η λειτουργία να λειτουργεί με παλαιότερα προϊόντα, αλλά η Apple προτιμά να την κρατήσει για τα AirPods Pro 2 προκειμένου να τα προωθήσει την αγορά. Από την πλευρά του, ο Mark Gurman επισημαίνει ότι «υποτίθεται ότι δεν λειτουργεί», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.